Hamilelik 23 yıl sonra hamile kaldı

23 yıl sonra hamile kaldı

20.01.2015 - 13:31 | Son Güncellenme:

Samsun’da bir kadın, 23 yıl sonra tüp bebek yöntemiyle hamile kalmanın mutluluğunu yaşıyor.

23 yıl sonra hamile kaldı

Samsun’un İlkadım ilçesinde ikamet eden Hikmet ve Selma Edis çiftinin bebek özleminde önemli bir aşama geçildi. 24 yıl önce dünya evine giren 40 yaşındaki Hikmet ve 37 yaşındaki Selma Ediz yıllardır bebek hasreti çekti. 23 yıldan bu yana il il gezen, 3 kere aşılama, 6 sefer tüp bebek denemesi yapan çift, müjdeli haberi Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tüp Bebek Merkezi’ndeki doktorlar ve sağlık çalışanlarından aldı.
Bu süre zarfında bebekleri olmadığı için birbirini üzmeyen ve hep mutlu olmayı seçen çift, birlikte OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Davut Güven’e başvurdu. Daha sonra Selma Edis birçok tetkikten geçti. Ardından uygulanan tüp bebek tedavisi sonuç verince Selma Edis, 2.5 aylık hamile olduğunu öğrendi.

23 yıl sonra gelen mutluluk

23 yıl sonra gelen mutluluğunu dile getiren Hikmet Edis, “İlk tüp bebeği 23 sene önce aşılama ile başladık. 3 sefer aşılamadan sonra tutmadı. Ondan sonra tekrara fakülte yaptırdık, o da tutmadı. Ondan sonra Trabzon’a gittik, o da tutmadı. Ondan sonra Eskişehir’de özel bir hastanede yaptırdık o da sonuç vermedi. En son işte Davut hocayı tavsiye ettiler. Davut hoca bizi tedavi etti. Bazı doktorların görmediği hatalar vardı, onu gördü. ‘Allah izin verirse olacak’ dedi. Ve oldu sonuçta. 23 sene sonra büyük bir mutluluk. Allah'ımda istediğimizi verdi” dedi.

"Çıldırma derecesinde mutluyuz"

Çocuk sahibi olacağı için heyecanlı olan Selma Edis, “İnşallah tamamına ereriz ama doktorumuzdan çok memnunuz. Benim sorunlarım vardı. Sorunlarımı ilk defa Davut hoca gördü. Doktorumuzun emeğiyle 23 sene sonra mutlu olduk. Hep mutluyduk ama şimdi çıldırma derecesinde mutluyuz” diye konuştu.

Titiz çalışma sonuç verdi

Tedavi ile ilgili bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Davut Güven, “Hastamız 37 yaşında, 24 yıllık evli ve bu süre zarfında birçok deneme yapılmış, birçok kez tüp bebek, aşılama tedavileri denenmiş. Nasip bizim kliniğimizdeymiş. Yaptığımız tüp bebek tedavisinden başarı kaydettik. Hastamız gebelik elde etti. O da biz de çok sevindik. Tabi ki hastamızın yumurta geliştirilmesi ve embriyo oluşturulması safhasında laboratuvarımızda titiz bir çalışma içine girdik. Bizim laboratuvardaki sorumlu Bülent hoca oldukça titiz bir çalışma gösterdi ve sonunda başarılı olduk ve hastamız gebe kaldı. Bizim işimizin en güzel, en harika kısmı bu. Yaklaşık 23 sene beklemiş, çocuk hasretiyle gün saymış bir ailenin çocuk sahibi olması çok farklı bir durum. Aile için de bizim için de çok şaşırtıcı, sevindirici, mutluluk verici bir olay. Şimdi hep birlikte gebeliğini takip ediyoruz. Yaklaşık 10 haftalık bir gebeliği var. Şuan sağlıklı gidiyor. İnşallah hayırlısıyla hastamızın bebeğini kucağına vereceğiz” şeklinde konuştu.

Yazarlar