Editörün Seçtikleri 5 kez de artçılar salladı

5 kez de artçılar salladı

23.12.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

5 kez de artçılar salladı

5 kez de artçılar salladı





ABD'nin California eyaletinde, dün Türkiye saatiyle 21.16'da meydana gelen Richter ölçeğine göre 6.5 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemlere göre 3 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı. Son yılların en şiddetli yer sarsıntılarından biri olarak kabul edilen dünkü deprem, San Francisco ve Los Angeles'taki yüksek binaları temelinden salladı, enerji nakil hatlarında meydana gelen hasar sonucu on binlerce kişi de evlerinde karanlıkta kaldı.

Evleri de vurdu
Merkezi üssü, Los Angeles ile San Fransisco'ya eşit uzaklıktaki, Cambria kasabasının kuzeyinde olan depremin, Hears Castle kasabası yakınında bulunan bazı yerleşim bölgelerinde evlerin yıkılmasına ve insanların yaralanmasına yol açtığı bildirildi.
Los Angeles'tan San Fransisco'ya kadar hissedilen depremde bazı binaların tahrip olduğu, depremin merkez üssüne 32 kilometre uzaklıktaki San Luis Obispo'da itfaiyecilerin alışveriş yerlerinin bulunduğu alanda enkaz kaldırmaya çalıştığı belirtildi.

Dükkan çöktü
250 bin nüfuslu tarihi Paso Robles kasabasında ise 1892'de yapılan saat kulesinin çatısının uçtuğu, bazı eski binaların sarsıntı nedeniyle yıkıldığı yerel makamlar tarafından açıklandı. İki katlı bir mücevher dükkanının çökmesi sonucu 3 kişinin öldüğü, enkaz altında kalanlar olduğu bildirildi. Bu arada bazı araçların da bina enkazı altında kaldığı haber verildi.
Depremin Los Angeles ve San Fransisco'da da hissedildiği ve San Fransisco'daki federal mahkeme binasının üst katlarının yaklaşık 30 saniye süreyle sallandığı ifade edildi.

Pasifik kıyılarındaki San Andreas fayına paralel olduğu sanılan hat boyunca hissedilen depremin ardından en az 5 kez artçı depremin meydana geldiği, bunların şiddetinin de 3.9 ve 4.4 arasında değiştiği bildirildi. Uzmanlar, derinliği 8 kilometre olduğu belirtilen depremi "sığ" olarak nitelediler ve bunların daha az hasara yol açtığına dikkat çektiler.



YAŞAM


Aslanlar yeni yılda parayı konuşturacak
California, 6.5'lik depremle vuruldu
Türk sineması yeni yıla iddialı girecek
Yurtta kalan kızlar erkeklere satıldı!
Sokağa attığımız 'altın' çocuklar
Almanya mucize çifti konuşuyor
48 kilo verdi, obezite okulunun birincisi oldu
Evli erkeklere tuzak kadınlar
Hasta babası için 'dur' ihtarına uymadı
'Hobbitler' para basıyor
İlk 'dijital güzel' yarışması
313 metre derine daldı
Julia Roberts, bu kez sanat tarihi öğretiyor

Yazarlar