9 ülkeden 9 farklı kahve türü
Geçmişte ve günümüzde insanların sıklıkla tükettiği kahve kimileri için büyük bir tutkudur. Hangi şehirde olursanız olun gün içerisinde kendinize mutlaka kahve molası verirsiniz. Dünyanın her yerinde farklı damak tatlarına göre değişen kahve türleri mevcuttur.
Egg coffee (Ca phe trung)
İskandinav kökenli olan Egg Coffee, dünya kahve üretiminin en fazla olduğu ülkelerden olan Vietnam'a özgü sayılabilecek bir kahve türütür. İsveç, Norveç gibi ülkelerde rastlamanız mümkün olsa bile Vietnam kültürünün popüler simgelerindendir.
Ülkeden ülkeye göre yapımında ufak tefek değişiklikler olsa da genel olarak yapımından şu şekilde söz edilebilir:
Yumurta ve şekeri çırpıp ardından dünyaca ünlü Vietnam kahvesinin eklenmesiyle müşterilere sunuluyor.
Carajillo
İspanyolların alkole olan düşkünlükleri popüler kahvelerine de yansımış durumda. Kahveye aroma olarak eklenen rom/brandy üzerine krema eklenerek servis edilir.
Koffie Verkeerd
Hollanda kültürüne ait olan bu kahve türünün Türkçe karşılığı ters veya yanlış kahve anlamına gelmektedir. Süte düşkün olan insanlar için ideal bir kahve türü. Kahvesi az sütü boldur. Üçte biri filtre kahveden üçte ikisi ise sütten oluşur.
Espresso Romano
Espresso Romano adından da belli olduğu üzere bir espresso türüdür. Yanında limon veya limon kabuğu ile servis edilir. Limonun kahvenin lezzetini ortaya çıkardığı düşünülür.
Adından dolayı İtalya kökenli sanılsa da nerede ortaya çıktığı tam olarak bilinmemektedir. Fakat İtalya'da sıklıkla tüketilmektedir.
Baharatlı kahve
Faslılar farklı damak tatlarını kahvelerine de uyarlamışlar. Karabiber, tarçın gibi çeşitli baharatları kahveye ekliyorlar. Zaten Fas'a dair bilinen her şeyin içinde bir miktar baharat bulunur. Çeşit çeşit baharat içeren kahveleri Fas'ın her yerinde bulabilirsiniz.
Pharisaer
Kahve ile alkolün yine bir araya geldiği kahve türü olan Pharisaer, Almanya ile özdeşleşmiştir. Kahve, rom ve krem şantinin birleşimiyle hazırlanır.
Çaylı kahve
Çaylı kahve Çin'de sıklıkla tüketilen içeceklerden biridir. Sütle hazırlanan çaya atılan kahve çekirdekleri ortaya Türklerin damak zevkine uygun bir içecek çıkartıyor.
Buna
Kahvenin ana vatanı olan ve bolca kahve ağacının yetiştiği Etiyopya'ya özgü bir kahve türüdür. Kömür ateşinde iyice kavrulan kahve çekirdekleri süzülerek elde edilmektedir.
Türk kahvesi
Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan Türk kahvesi, sadece Türkiye sınırlarında değil dünyanın her yerinde meşhur olmuş bir lezzettir.