Aile 90 TL’ye bir çocuğu 100 gün besleyin!

90 TL’ye bir çocuğu 100 gün besleyin!

07.08.2012 - 15:15 | Son Güncellenme:

Yeryüzü Doktorları Nijer ve Somali’de açtığı Beslenme Sağlığı Merkezlerinde (Nutrition Center) onbinlerce anne ve çocuğu tedavi etti.

90 TL’ye bir çocuğu 100 gün besleyin

19 milyon insanın açlık ve kuraklıkla pençeleştiği Batı Afrika Sahel ülkelerinde kriz özellikle çocuk, anne ve yaşlıları vurdu. Sahel ülkelerinden krizin en ağır etkilediği Nijer’de Yeryüzü Doktorları yeni bir Beslenme Sağlığı Merkezi daha kurdu.

Haberin Devamı

Somali’de daha önce kurulan üç adet merkezde şu ana kadar on beş bine yakın çocuk ve anneye beslenme bozukluğu tedavileri uygulanarak acil tıbbi beslenme yardımı yapıldı. Merkezlerde Beslenme Sağlığı Hizmetlerinin yanı sıra aşılama, üreme sağlığı ve diğer tedavi edici hekimlik hizmetleri de tamamen ücretsiz olarak veriliyor.

Somali’nin en modern hastanesi olan 60 yataklı Şifa Hastanesini, Medical Park Hastaneleri’nin desteğiyle açan Yeryüzü Doktorları Hodan, Lafole ve Yaaqshiid’de UNICEF işbirliği ile üç farklı Beslenme Sağlığı Merkezi (Nutrition Center) kurdu. Bir yıl içinde bu üç merkezde 15 bine yakın kişiye sağlık hizmeti verildi, ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere 12.800 koli tıbbi bebek maması gönderildi. Ama bölgede hala daha on binlerce insan, yardım eli uzatılmasını bekliyor.

Haberin Devamı

Yardımların sürdürülebilmesi ve bölgedeki tüm ihtiyaç sahiplerinin imdadına koşulabilmesi için Yeryüzü Doktorları yeni bir yardım kampanyası başlattı: “90 TL’ye bir çocuğu 100 gün besle”.

Yeryüzü Doktorları Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. İhsan Karaman, özellikle insanlara yardım etmenin çok daha anlam kazandığı Ramazan ayında herkesi biraz daha duyarlı olmaya davet etti. Açlık ve salgın hastalıklardan en çok çocukların etkilendiğini vurgulayan Karaman sözlerine şöyle devam etti: “Yeryüzü Doktorları; yeryüzünün neresinde, temel tıbbi bakım ve sağlık hizmetlerinden mahrum bir insan, bir hasta, bir sakat, bir felaketzede, bir mazlum, bir mağdur varsa bunun acısını yüreğinde hisseden, bunun sorumluluğunu idrak ederek yola çıkan bir grup gönül insanından oluşuyor. Batı Afrika’da ölümün kıyısında yaşam mücadelesi veren başta çocuk ve kadınlar olmak üzere tüm insanlara sağlık yardımını taşımaya çalışıyoruz. Bu yardımların sürdürülebilmesi için daha fazla duyarlı insanın desteğine ihtiyacımız var.”

’90 TL’ye bir çocuğu 100 gün besleyin’ yardım kampanyası ile başta çocuklar olmak üzere çok sayıda insana tıbbi beslenme, tedavi ve acil cerrahi müdahale hizmetlerinin arttırılması hedefleniyor. ‘Ayrıca 180 TL’ye bir çocuk annesi ile birlikte de beslenebiliyor’

Haberin Devamı

Kampanyaya destek olmak isteyenler www.yyd.org.tr’yi ziyaret edebilir ya da 0212 586 12 12 nolu telefon hattını arayabilir.

Yazarlar