Editörün Seçtikleri Adalet erozyonu

Adalet erozyonu

20.12.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Adalet erozyonu

Adalet erozyonu

11'er yıl hapis cezasıyla yargılanan Küçükberber ailesi ve 7 sanık zamanaşımından kurtuldu

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kızı Zeynep Özal'a hediye ettiği "Jaguar"la ünlenen Jaguar ve Rolls Royce otomobillerinin Türkiye mümessili Zeki Küçükberber'in, oğlu Mete ve kızı Oya Küçükberber'le birlikte yargılandığı dava, 7.5 yıl sonra zamanaşımı nedeniyle kapandı.

Kesirikli Döviz A. Ş. Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte "Emniyeti suiistimal suretiyle dolandırıcılık" ve "vergi yasasına muhalefet" suçlarından 11'er yıl hapis cezası istemiyle İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Küçükberberler, dava düşünce hapse girmekten kurtuldu.

Toplam 10 sanıklı davada sanıklardan Hüsnü Görenek'in ifadesinin alınamaması nedeniyle bir türlü karara bağlanamayan dava, TCK'nın 104 / 2. ve 102 / 4. maddelerine göre kapatıldı. Bir türlü yakalanamayan Görenek hakkındaki gıyabi tutuklama kararı da kaldırıldı. Atilla DİŞBUDAK

Zeki, Mete ve Oya Küçükberber, 1990'da aldıkları 467 milyon 885 bin liralık banka bonosu için karşılıksız çek vermekle suçlandı. Ayrıca, şirketin iflası üzerine yapılan bilirkişi incelemesinde de ödenmesi gereken 500 milyon liralık sermayesinin kayden ödenilmiş gibi gösterildiği ortaya çıkmıştı. Aile, mahkemede iddiaların ticari itibarlarını zedelemek amacıyla ortaya atıldığını öne sürdü.

Yazarlar