Editörün Seçtikleri Ağır Roman Müjdesi

Ağır Roman Müjdesi

03.05.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ağır Roman Müjdesi

Ağır Roman Müjdesi

Kitabı, yazarı ve yapımı uzun süre konuşulan 1 milyon dolarlık filmin çekimleri başladı

MEDYAda uzun zamandan beri işlenen "Ağır Roman"ın çekimlerine başlandı. Önceki akşam çekimlerin gerçekleştirildiği tarihi İstanbul Sanat Merkezi'nde yapılan basınla tanışma kokteylinde filmin bütçesinin 1 milyon dolar (yaklaşık 140 milyar lira) olduğu açıklandı.
Metin Kaçan'ın aynı adlı eserinden sinemaya uyarlanan, senaryosunu Metin Kaçan ile Mustafa Altıoklar'ın yazdığı "Ağır Roman'ın başlıca rollerini Müjde Ar (Tina), Okan Bayülgen (Salih), Savaş Dinçel (Ali), Sevda Ferdağ (İmine), Emrah Kolukısa (Reco), Mustafa Uğurlu (Reis), Menderes Samancılar (Tıbı), Burak Sergen (Sado), Aysel Gürel (Puma Zehra), Küçük İskender (Tilki Orhan), Levent Erim (Fil Hamit), Mehtap Ar (Alemci Kadın), Nilüfer Aydan (Eleni) gibi çok sayıda sanatçı paylaşıyor.
Yönetmenliğini Mustafa Altıoklar'ın yaptığı filmin yapımcılığını ise Sabahattin Çetin üstleniyor. Euroimages' desteğiyle Türkiye (Belge Film), Macaristan (Focus Film), Fransa Les Film Singuliers) adına gerçekleştirilen "Ağır Roman" filminin Türk ortakları ise Özen Film ve Müjde Ar'ın yeğeni adına kurduğu Söz Film.
"Ağır Roman"la dört yıl aradan sonra kemaralar karşısına dönen Müjde Ar, bu filmde bir hayat kadınını canlandırıyor. Bir Rum kadınını oynayan Ar, çekimler sesli yapıldığı için Türkçeyi Rum aksanıyla çok iyi konuşabilen sanatçı Nilgün Belgün'den diksiyon dersleri aldı. Ve bu aksanla yaptığı esprilerle de konukları bol bol güldürdü.
Filmin yapımcısı Sabahattin Çetin de "Ağır Roman"dan çok umutlu olduğunu ve "Eşkıya"nın seyirci rekorunu kıracaklarını, filmin eylül sonunda veya ekim başında gösterime gireceğini söyledi. Müjde Ar da konuyla ilgili iddialı konuşmak istemediğini, ancak çalışmalardan çok büyük keyif aldığını, çünkü çok iyi oyuncularla birlikte çalıştığını, filmin hayli ilgi çekeceğine inanındığını vurguladı. Konuyla ilgili dört yıldan beri çalıştıklarını söyleyen sanatçı, "Çekimler büyük olasılıkla iki ay sürecek ama çok sıkı bir tempoyla çalışıyoruz ve sesli çekiyoruz. Düşünübiliyor musunuz, kameranın önünde iki kişi, arkasında 70 kişi var... Sesli çekim başlı başına bir iş. Oyuncu için de zor. Dublajda işi idare ediyorsun. Ama bu da çok keyifli oluyor." dedi.

Yazarlar