Yaşam Akfırat’taki yolsuzluk operasyonu büyüyor

Akfırat’taki yolsuzluk operasyonu büyüyor

09.01.2009 - 01:40 | Son Güncellenme:

#10

Akfırat Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddiaları sonrası görevden alınan eski AKP’li Başkan Yıldız ve iki oğlu ‘yolsuzluk, adam yaralama, tehdit’ gibi suçlardan gözaltında

Akfırat’taki yolsuzluk operasyonu büyüyor

“Formula 1” pistinin kurulmasıyla yıldızı parlayan İstanbul’un Anadolu Yakası’ndaki beldelerinden Akfırat’ta belediyeye yönelik yolsuzluk iddialarıyla başlayan operasyon Türkiye’ye yayıldı.
Geçen ağustosta görevden alınan ve AKP’den de ihraç edilen eski Başkan Hilmi Yıldız ve 2 oğlunun da aralarında bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı. Bu arada, 8 yıl önce ‘sahte şeyh’ olarak gündeme gelen Yaşar Yılmaz da Jandarma Merkezi’ne getirildi.
Jandarma ekipleri, Yıldız’ı dün saat 04.00’te Tokat’ta gözaltına aldı. Eşzamanlı operasyonla Akfırat’taki evine yapılan baskında ise Yıldız’ın Enes ve Mehmet Akif adlı oğulları ile akrabası Azamet Yıldız gözaltına alındı.
Operasyonda ayrıca, Akfırat Belediyesi eski Fen İşleri Müdürü Birol Kışlaoğlu, İmar Müdürü Tuncer Yenigün, eski Hesap İşleri Müdürü Şahin Yiğit, Akfıratspor eski Kulüp Başkanı Zülküf Akman, eski Başkan Yardımcıları Deniz Kansu ve Zeki Aydın, eski Zabıta Müdürü Mesut Aydemir, eski Genel Koordinatörü Halil Gözgü, Encümen Üyesi Sertaç Güray, Ali Kılıç, Şahin Yıldırım gözaltına alındı.
Operasyonu sürdüren ekipler, Reşadiye Süt ortaklarından olan Yusuf Avşar ve Ayhanlar Beton isimli firma yetkilisi Serkan Avcı’yı da gözaltına aldı. Şüpheliler, ‘İhaleye fesat karıştırma, evrakta sahtecilik, tehdit, adam yaralama, yolsuzluk, ve irtikap’ suçlamaları kapsamında sorgulanıyor.

Haberin Devamı

Arsayı oğlunun üstüne tapuladı
İçişleri Bakanlığı’nca inceleme yapılan Akfırat Belediyesi’nde, Yıldız’ın 10 dönümlük bir arsayı, bedelsiz olarak oğlu Enes Yıldız’ın üzerine tapuladığı öne sürülüyor. Tepki üzerine arsa kamulaştırılarak tekrar belediyeye ait hale getirilirken, kasadan kamulaştırma bedeli olarak 400 ila 500 bin TL arasında para çıktı. İddiaya göre Formula otopark alanında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ihale yapıp asfalt döktükten sonra Yıldız, ‘hiç asfalt dökülmemiş gibi’ 600 bin TL asfalt döküm işini yeni yapılmış gibi gösterdi.

Yazarlar