Aman zehirlenmeyin!
Sıcak havaların başlamasıyla birlikte kimi sağlık sorunları karşımıza daha çok çıkıyor; bunlardan birisi de gıda zehirlenmesi...
Sık karşılaşılmasına rağmen, gıda zehirlenmesinden aslında her zamankinden biraz daha dikkatli olmakla korunabiliyor. Doktorların başlıca önerileri ise şöyle şekilleniyor:
- Açıkta satılan besinleri kesinlikle tüketmeyin!
- Özellikle et ve deniz ürünleri çabuk bozulduğu için, bunları tüketirken dikkatli olun.
- Gıdaların, son kullanma tarihlerine bakın.
- Sebze ve meyveleri çok iyi yıkayın.
- Çiğ ve pişmiş yiyecekleri, buzdolabında ayrı bölmelere koyun.
- Dışarıda 4 saat kalan yemekleri tüketmeyin.