Bebek Anne sütündeki aroma!

Anne sütündeki aroma!

22.07.2011 - 16:36 | Son Güncellenme:

Annelerin beslenme alışkanlıklarının bebeği etkilediğini ve anne sütünün aromalı olduğunu biliyor muydunuz?

Anne sütündeki aroma

Anne sütündeki aroma
Bebeğinizin yeme alışkanlıkarı konusunda çok da fazla endişelenmenize gerek olmadığı ortaya çıkarıldı. Uzmanlar bu alışkanlıkların emzirme döneminde anneden çocuğa geçtiğini belirtiyor.

Kopenhag Üniversitesi'nden çocuk sağlığı uzmanları emzirmenin çocuklardaki yeme alışkanlığını büyük oranda etkilediği vurguladı. Yani annenin alışkanlıkları doğrudan süt yoluyla çocuğa geçiyor. Düzenli olarak meyve sebze tüketen annelerin bebekleriyle arasındaki bu bağ daha da kuvvetli oluyor.

Anne sütü yenilen besinlerin tadında oluyor ve bu nedenle anne ne yerse bebek de onu yemiş gibi oluyor. Herhangi bir besinden hoşlanmayan bebeklerin annelerindeki gıda hassasiyetleri önemli bir rol oynuyor. Örneğin; muz yemeyi çok seven bir annenin sütü meyveyi tükettikten sonraki 1 saat içerisinde muz tadında oluyor. Nane tadı ise 8 saate kadar etkili olabiliyor.

Uzmanlar, bebeklerindeki gıda hassasiyeti ve beslenme alışkanlıklarının anneler yoluyla oluştuğuna dikkat çekerek, hamilelik ve özellikle emzirme dönemlerinde annelerin beslenmelerine daha fazla özen göstermesi gerektiğini vurguluyor.

Haberin Devamı

Dünya markası güvenilir bebek beslenme ürünleri için Tıklayınız...

Yazarlar