Aile Annenin kıza, kızın anneye ödülü

Annenin kıza, kızın anneye ödülü

20.05.2010 - 10:03 | Son Güncellenme:

Güneydoğuda kent merkezi ile ilçelerde yaşadıkları halde sosyal yaşamda yer almayan kadınlar ile kızları sosyal ve kültürel yaşama katmak amaçlanıyor.

Annenin kıza, kızın anneye ödülü

Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında yürütülen, kadınların ve kız çocuklarının sosyal ve kültürel yaşama katılmasını amaçlayan "Annenin Kıza, Kızın Anneye Bir Ödülü Var" projesi kapsamında, Diyarbakır, Batman ve Şanlıurfalı anne, kız ve proje yöneticilerinden oluşan 96 kişi Trabzon’a geldi.

Haberin Devamı

Kentin tarihi ve turistik yerlerini gezen gruptan 6 kişi, Trabzon Valisi Recep Kızılcık’ı makamında ziyaret etti.

Bir süre kentte kalıp gezi ve etkinliklere katılacak gruptan bir kadın, Vali Kızılcık’a Batman tandır ekmeği ile ve Batman fıstığı hediye etti. Vali
Kızılcık da kadına ziyaretin anısına plaket verdi.

Daha sonra, 96 kişiye, Vali Recep Kızılcık’ın eşi Sema Kızılcık ile gittikleri Maçka ilçesinde alabalık ve yöresel yemekler ikram edildi.

-PROJENİN AMACI-

500 kadın ve 500 kız çocuğunu kapsayan "Annenin Kıza, Kızın Anneye Bir Ödülü Var" projesi, Diyarbakır ve Batman başta olmak üzere güneydoğuda kent merkezi ile ilçelerde yaşadıkları halde sosyal yaşamda yer almayan kadınlar ile kızların sosyal ve kültürel yaşama katılmasının sağlanmasını amaçlıyor, kadın ve kızların gezi, sinema, tiyatro gibi sosyal ve kültürel faaliyetlerde desteklenmesini öngörüyor. Böylece yaşadıkları kentin sosyal yaşamını tanımaları ve başka kentlerin kültürel yapısına tanık olmaları istenen kadın ve kızların hayata bakış açılarının genişletilmesi, öz güvenlerinin yükseltilmesi, sosyalliğinin artırılması, bireysel kapasitelerinin geliştirilmesi, grup içi dayanışma ve paylaşım ihtiyaçlarının giderilmesi bekleniyor.

Yazarlar