Cilt Bakımı Ayak kokusu kabusunuz olmasın!

Ayak kokusu kabusunuz olmasın!

11.07.2010 - 08:16 | Son Güncellenme:

Ayak kokusu; insanların ayaklarını etkileyen bir vücut kokusu tipidir ve çoğu kişinin büyük bir sorunudur...

Ayak kokusu kabusunuz olmasın


Ayak kokusu birkaç saatte özellikle yeterli havalandırma olmayan çorap ve ayakkabılardan meydana gelir.. İnsan ayağı ter bezleriyle kaplıdır. Bu terleme ve sıcaklık artışı, devamlı ıslaklığa bağlı cildin kabarması tahriş olması sonucu sürekli çoğalan bakteriler ve mantarlar (fungiler) için ideal şartları sağlamaktadır.

YAZ AYLARINDA ARTAN FİZİKSEL AKTİVİTE KOKUYU DA TETİKLİYOR

Haberin Devamı

Aslında bakteri ve mantarların varlığı kokunun kaynağı değildir. Bakteriler ölmüş deri hücrelerini ve ortamdaki nemi(teri) tüketmektedirler. Tüketilen bu ürünler artık materyallere dönüşür. İşte bu artık materyaller ayak kokusunun asıl nedenidir. Fiziksel aktiviteler arttığında, ayak terlemesi, bakteriyel büyüme ve bakteri artık ürünlerinin tümü artmaktadır. Bu durum kokunun şiddetini artırmaya neden olmaktadır. Ayaklardaki kıllar, özellikle parmaklar üzerindeki bakterilerin daha etkili olmaları için özel bir ortam sağlamaktadır. Bu durum daha fazla kokunun oluşmasını da sağlamaktadır.

AYAK KOKUSU SORUNU İÇİN NEDEN F.C. FOOTCARE?

Çünkü F.C. Footcare gözenekleri tıkamıyor, terlemeyi engellemiyor. Tam tersine gözenekleri açarak terlemeyi kolaylaştırıyor. Bunun sonucunda da vücudun normal florası güçlenerek ayak kokusu yapan bakterilerin yok olmasına yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYIN!

Yazarlar