Editörün Seçtikleri 'Bacaklarım olay yarattıysa mutluyum'

'Bacaklarım olay yarattıysa mutluyum'

07.08.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

'Görünen şey kötü değil ki'

Bacaklarım olay yarattıysa mutluyum





Çeşme'nin en güzel saatleri. Nükhet Duru ve Cenk Eren, bir süredir Aya Yorgi Granada Beach Clup'ta program yapıyor. Hani o sahneye çıktıkları ilk günden bu yana sanat dünyasını kasıp kavurdukları harika program. Altın Yunus Marina'ya bakan terasta Nükhet Duru ile sohbet ediyoruz...

Aslında her işimi oturur, düşünür, planlarım. İlk defa bu olay benim dışımda gelişti. Bir gün akşamın bir vaktinde aradı; "Artık birlikte şarkı söyleyelim, çok istiyorum" dedi. Birden "Hadi peki" dedim. Halbuki "Ben bir dakika düşüneyim" derim.

Evet. Bu kadar uyumlu olacağımızı bilseydim, iki üç yıl beklemezdim. Ben bir espri yapacağım anda, o da tam onun karşılığına hazırlanmış oluyor. Bunu yazamazsınız, provasını yapamazsınız.

Benim profesyonel dostluğum olmaz. Sahne de de olmaz. Sevmediğim insanla değil çalışmak, şuradan şuraya gidemem.

'Doktorlarla yarışırım'
Sadece meme kanseriyle değil. Tüm kadın sağlığı ile ilgili çalışmalarım var. Genç kızken sebebi hâlâ tam olarak saptanamamış ciddi bir rahatsızlık geçirdim. Ve o rahatsızlığın benzerini bir daha geçirmemek için kendi sağlığım ile ilgilenmeye başladım. Doktor arkadaşlar edinince, daha ileri gittim. Şimdi teşhis konusunda onlarla yarışıyorum.

10 yıl önce bir estetik ve sağlık merkezi açtım. Ama ilk krizlere kurban gittim. Bir kadın, cilt temizliğine geldiğinde mamografisini de çektirebilsin korkmadan. Bir hastane ortamına girmeden, simir testini de yaptırabilsin. 6 ayda bir içerde neler oluyor, neler bitiyor, onu bilsin. Bedenini tanımayı, bedenini sevmeyi ve onunla iyi geçinmeyi öğrensin diye. Eğitim seminerleri gibi bakım yapılan bir merkez açtım. Ancak o merkez açıldığında ben acayip çirkinleştim. Oraya para yetiştirmek için çok çalışıyordum.

500 kadına ücretsiz muayene olanağı sağladım. Kadınların öğrenmek istediği, ancak cesaret edip de soramadıkları her şeyin cevabını doktorlarla beraber onlara vermeye başladım. Ankara, Erzurum ve Van'da toplantılara katıldım.

Çok uzun yıllar sahnede olduğumdan, "Ben okula giderken Nüket Duru da sahnedeydi, koskoca kadındı" diyorlar. Halbuki benim de okula gitmem gereken yaşlardı. On beşimde tecrübeli bir şarkıcıydım. Önümüzdeki yıl daha genç, daha güzel olacağımı biliyorum. İnsanlar sigaradan, içkiden, gece hayatından uzak duramıyorlar. Bense gece hayatından uzak yaşıyorum. İçki, sigara içmem.

Bitter ve sütsüz olursa... Sınırını aşmam. Aç karnıma yerim. Yemekle, tuzlu bir şeyle yemem. Bunları yazacağım, zaten başladım.

Sonradan öğrendim. Sırada İspanyolca ve İtalyanca var. Beş lisan olunca bitireceğim. Çünkü takı yapmak, kitap yazmak, dans etmek, müzikal tiyatro, şov, iyi bir televizyon dizisi yapmak; iyi bir anne olmak istiyorum.

Herkes eğlenmeye gitti, ben sahnede eğleniyorum. Ve bunu bir şöhret ya da statü, servet kazanmak için yapmadım. Yaşamayı hep daha ön planda tuttum. Ve yeniliğe zaafım var. Her sabah yepyeni projelerle kalkıyorum.

İki albüm projem var. Biri Cenk ile...

Görsel bir iş yapıyorum ve görünen şeyin kötü olmadığından emin olduğum zaman çok rahat giyiyorum. Çünkü ben bir showgirl'üm. Herkes anadan üryan gezerken ben mini etek giydim diye bacaklarım olay yaratıyorsa, çok mutlu oldum.

Şimdi en eski modacıma döndüm. Çünkü beni en iyi anlayan o, Feriha Işıldak. Benim kendime ait bir çizgim, daha küçücük bir kızken yarattığım bir akım var. Nükhet Duru topuzu, Nükhet Duru küpesi demişler. Ben pek çok kişinini büyük şirketlere büyük paralar ödeyerek bulduğu çizgiyi içgüdüsel olarak bulmuşum. Bunu kaybeder miyim?



YAŞAM


'Bacaklarım olay yarattıysa mutluyum'
Hastane de ruhsatsız!
Türk dondurması soylarını tüketti!
Kendi hayvanını kendin yarat!
Trafik canavarı şişmanları seçiyor
Tatil, aşkı vurabilir
Okyanusların Ferrari'si 4 Türk'te
En güzel afiş Türkiye'ninki
En fanatik Rus 'Milliyet'çi!
Evlenmeden önce birlikte yaşayan çabuk boşanıyor
İşte en pahalı Porsche
Sonunda atı da kopyaladılar
Bir 'fıs'la çorap giy!
'Amerikalılar daha kilolu'
Göz jeliyle yakın gözlüğüne son
Ya kapı açılmazsa
Alan memnun satan memnun
"Dedikodu" oyunu!

Yazarlar