Yaşam Bakan Faruk Çelik: Aşı olmayacağım

Bakan Faruk Çelik: Aşı olmayacağım

14.11.2009 - 01:16 | Son Güncellenme:

Dün Rize Valiliği’ni ziyaret eden Devlet Bakanı Faruk Çelik, domuz gribi aşısı olmayacağını açıkladı.

Bakan Faruk Çelik: Aşı olmayacağım

Bir gazetecinin domuz gribi aşısı olup olmayacağı yönün-deki sorusunu yanıtlayan Çelik, “Domuz gribi aşısı noktasında yaşanan yoğun tartışmalara Başbakanımız bir yorum getirmiştir. O yoruma ben de katılıyorum. Ben de aşı olmadım, olmayı da düşünmü-yorum. Ancak işin uzmanları aşı olmamız gerektiğini söylüyorsa biz de oluruz. Mecburiyet varmış gibi bir atmosfer oluşturmak son derece yanlış” dedi.




Kayseri’de 250 bin vaka olabilir uyarısı
Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Arınç, gribal enfeksiyon şikâyetiyle başvuran hasta sayısında yüzde 50 artış gözlendiğini belirterek, “Hastaların yüzde 75’inin H1N1 virüsünü taşıdığına dair ihtimaller var” dedi. 25 kişinin domuz gribi şüphesiyle hastanede yattığını söyleyen Arınç, bu hastalarda H1N1 virüsü için test yapıldığına işaret ederek, “Herkese yapılmıyor. Gribal enfeksiyonla hastaneye başvuran hastaların yüzde 75’inin H1N1 virüsünü taşıdığına dair kuvvetli ihtimaller var. Ancak ispatlayamıyoruz. İspatlamak için her hastaya tahlil yapılması gerekiyor. Bu vatandaşa eziyet, ülke ekonomisine büyük bir yük” dedi. Arınç, şöyle konuştu: “Mevsimsel grip vakalarının 4-5 katı H1N1 vakası bekleniyor. Kayseri’de yaklaşık 50 bin civarında mevsimsel grip vakası öngörülürken, 200-250 bin civarında H1N1 vakası olabileceği göz önünde bulundurulmalı.”



Siirt YİBO’da bir hafta grip tatili
SİİRT’te Marmara Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda (YİBO) mevsimsel gribal enfeksiyon nedeniyle eğitime bir hafta ara verildi. Çevre ilçe ve köylerden yatılı olarak Marmara YİBO’da eğitim alan öğrenciler okulların tatil edilmesi üzerine evlerine gönderildi. Okul, 23 Kasım’da yeniden eğitim öğretime başlayacak.

Yazarlar