Yemek Bakliyat Nedir, Faydaları Nelerdir? Bakliyat Çeşitleri Nelerdir?

Bakliyat Nedir, Faydaları Nelerdir? Bakliyat Çeşitleri Nelerdir?

06.02.2022 - 16:07 | Son Güncellenme:

Sağlıklı olmanın ön koşullarından biri de ne yediğine dikkat etmek olmaktadır. Bazı besin maddeleri vücut için hayati öneme sahip olmaktadır. Bu besinlerin başında da bakliyatlar gelmektedir. Temel besinlerden olan bakliyatlar bir protein ve karbonhidrat deposu olarak belirtilmektedir. Peki, bakliyat nedir, faydaları nelerdir? Bakliyat çeşitleri nelerdir? İşte, bakliyatlar hakkında tüm detayları derledik.

Bakliyat Nedir, Faydaları Nelerdir Bakliyat Çeşitleri Nelerdir

 Bakliyatlar sofralarda sıkça yer alan gıdaların başında gelmektedir. Besin değeri yüksek olan bu gıdaların sağlığa olan faydaları da oldukça fazla olmaktadır.

Haberin Devamı

 Bakliyat Nedir, Faydaları Nelerdir?

 Mercimek, fasulye, nohut ve daha başka pek çok sebzenin yaş hallerinin kurutulması ile hazırlanan gıdalara bakliyat adı verilmektedir. Bu gıdalar kurutulmuş tohumların yemek yapmaya hazır hale gelmesi ile üretilen yiyecekler olarak ifade edilmektedir. Günün tüm öğünlerinde tüketilmesi mümkün olan bu gıdalarda fazla miktarda protein bulunmaktadır.

 Bakliyatlar sindirim sistemini düzenleyerek kabızlığa iyi gelmektedir. Kilo vermeyi hızlandıran bakliyatların kalp sağlığı üzerinde de olumlu etkileri bulunmaktadır. Sahip olduğu vitamin ve mineraller sayesinde bakliyatlar hücre dostu olmaktadır. Kolesterolü düşürerek insülün direnci ile savaşmaktadır. Diyabet hastaları için de tüketilmesi tavsiye edilen gıdalar arasında yer almaktadır.

Haberin Devamı

 Bakliyat Çeşitleri Nelerdir?

 Bakliyatlar ekonomik, ulaşılabilir ve besin değeri fazla olan gıdalar olmaktadır. Bakliyat çeşitlerini şu şekilde belirtmek mümkün olmaktadır: Kırmızı mercimek, yeşil mercimek, sarı mercimek, fasulye, nohut, bakla, barbunya, bezelye, börülce, yer fıstığı, pirinç, yulaf, bulgur, irmik ve mısır.

Yazarlar