Editörün Seçtikleri Barda haraç katliamı!

Barda haraç katliamı!

02.12.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'taki bir bara haraç istemeye gelen ancak gündüz içeri sokulmayan üç kişi, silahlarını alıp gece geri gelince bilanço ağır oldu: 3 ölü, 4 yaralı...

Barda haraç katliamı





İstanbul Beşiktaş'ta, işletmeciyle görüşmek için geldikleri bara gündüz sokulmayan üç kişi, gece yarısı tabanca ve pompalı tüfekle baskın yaptı. Haraç istedikleri öne sürülen saldırganların açtığı ateş sonucu üç kişi öldü; dört kişi de yaralandı.
İddiaya göre öğle saatlerinde Yıldızposta Caddesi'ndeki Club Zeus'a gelen ve isimleri öğrenilemeyen üç kişi, işyeri sahibiyle görüşmek istedi. Ancak, içeri alınmayan kişiler, kapıdaki güvenlik görevlileriyle tartıştıktan sonra "Buraya gelip patronla görüşmesini biliriz" diye tehditler savurarak bar önünden ayrıldı.

Pompalı tüfeklerle
Aynı kişiler gece yarısı saat 02.30'da 34 VG 4570 plakalı minübüsle tekrar bara geldi. Biri araçta kalırken diğer ikisi pompalı tüfek ve tabancayla bara girdi. Önce kapıdaki güvenlik görevlisi Tayfun Karamanoğlu'nu kafasından yaralayan iki kişi, sonra barın içinde rastgele ateş açtı.
Olayda göğsünden yaralanan Bülent Arslan (20), iki ay önce barda güvenlik olarak işe başlayan Karamanoğlu (23) ile Fuat Başaran, kaldırıldıkları hastanelerde can verdi. Saldırıda Ahmet Devrim (45), Muharrem Günel (24), Nazlı Aygar (24) ve Hasan Fil (24) yaralandı.

Haraç iddiası
Polis, minibüsle kaçan saldırganların yakalanması için geniş çaplı araştırma başlattı. Ölenlerin yakınları olaya tepki gösterirken, bara girme çabaları, polis tarafından güçlükle engellendi.
Saldırganların daha önce de aynı barı bastıkları ve işyeri sahibinden haraç istedikleri öne sürüldü.



YAŞAM

















Yazarlar