Editörün Seçtikleri Başrolde bir dram

Başrolde bir dram

25.05.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Başrolde bir dram

Başrolde bir dram


Yeşilçam'a adım atan Eylül Deniz Çolak; 17 yaşında. Tedavisi olmayan "Gardner Diamond Sendromu" hastalığı gibi azmi de milyonda bir.

Birsen Altuntaş


Puslu bir eylül ikindisi gideceğim ben / Bir el sallayacak / Bir de belki kırmızı karanfil koyacak sevdiğim adam / Ben gideceğim ve son kez öpecek eylül dudaklarımdan, dizeleriyle bir dönem çaresizce kendisini ifade eden Eylül Deniz Çolak, bugün 17 yaşında. Ama tüm gençliğine rağmen hastalığın onda yarattığı olgunlukla bakıyor hep etrafına.
Beş yaşından bu yana milyonda bir görülen "Gardner Diamond Sendromu" ile mücadele eden Çolak, tedavisi olmayan hastalığıyla yaşamasını öğrenmiş. Üstelik hastalığın vücudunda yarattığı acıları, şiirleri ve öyküleriyle sevgiye dönüştürmeyi becermiş. Yakında basılacak olan "Sevdamın Canı Acıyor" isimli kitabında da hayatını bir karabasana dönüştüren rahatsızlığına rağmen, yüreğindeki sevginin büyüklüğünden ve onun her savaşı kazanabilecek bir silah olduğundan söz ediyor Çolak.
Çarşamba günü çekimleri başlayacak olan "Sınır" filminde de başrol oynayacak olan Çolak, öyküsünü şöyle anlatıyor:
"Antalya'da gitmediğimiz doktor kalmadı. İstanbul'da Cerrahpaşa ve Çapa Tıp Fakülteleri'ne, Ömür Hastanesi'ne gittim. Ama teşhis koyamadılar. Geçen yıl vücudumda çürükler oluşmaya başladı. Kan kanserinden şüphelendik. Doktorum rahatsızlığımın Gardner Diamond Sendromu olduğunu söyledi. Bu hastalığı bulan doktorun adıymış Gardner Diamond."

Burçak'dan etkilenmiş

Hastanede lösemi nedeniyle yaşamını yitiren Burçak Çerezcioğlu'nun yazdığı kitaptan çok etkilendiğini anlatan Çolak, "Doktor en küçük şeylerden mutlu olabilmeyi becererek yaşadığım fiziksel acılardan kurtulabileceğimi söyledi. Burçak'ın yazdıkları umut dolu cümleler bu yüzden sanki beynime kazındı. Ben belki siyah bir fonun üzerinde beyaz bir çiçek değilm ama beyaz bir fonun üzerinde siyah bir leke olmak için yaşamayacağım" dedi.

Şoray ve Olcay hayranı

Azmiyle bütün zorlukları aştığını belirten Çolak, kendisini yetiştirmek için elinden gelen bütün çabayı göstermiş ve en çok yapmayı istediği oyunculuk mesleğini layıkıyla yapabilmek amacıyla drama ve sunuculuk kurslarına gitmiş.
Antalya'da ETV'de sunuculuk da yapan Çolak'ın en beğendiği oyuncular ise Türkan Şoray ile Zuhay Olcay.


Yazarlar