Bebek Bebeklere Ceviz Ne Zaman Ve Nasıl Verilir?

Bebeklere Ceviz Ne Zaman Ve Nasıl Verilir?

20.06.2021 - 03:32 | Son Güncellenme:

Bebeklerin gelişimi için ek gıda döneminde verilmesi gereken pek çok besin bulunmaktadır. Bunlardan birisi de cevizdir. Ceviz özellikle beyin gelişimi için büyük rol oynamakta ve ek gıdaya geçiş ile birlikte tüketilmesi gereken bir besindir. Peki, bebeklere ceviz ne zaman ve nasıl verilir? Sizlere bebekler için verilmesi gereken ceviz hakkında bilgileri detaylıca derledik.

Bebeklere Ceviz Ne Zaman Ve Nasıl Verilir


İnsan beynine benzeyen görüntüsü ile mutfak raflarında yerini alan ceviz çok önemli bir besin kaynağıdır. İlk altı aylık dönemden sonra ek gıdaya geçişte tercih edilebilen ceviz önemli kuruyemişlerden birisidir.

Bebeklere Ceviz Ne Zaman Verilir?

Ceviz kalp ve damar sağlığı bakımından önemli bir besindir. Bu nedenle bebeklerde ek gıda döneminde tüketilmesi gerekmektedir. Bebeklerde ceviz tüketimi 6 ay ile 36 ay arasında değişmektedir. Doktor kontrolü ile birlikte başlatılan ceviz ek gıdaya geçiş ile birlikte kullanılabilir.

Ek gıdaya geçen bebeklerde alerjik reaksiyon göstermesi gibi durumlar söz konusu olabilir. Bu nedenle 3 gün kuralının uygulanması gerekir. 3 gün boyunca ceviz verildikten sonra bebeklerde herhangi bir kaşınma ve kızarma gibi durumların gözükmesi durumunda bu besin tüketilmemelidir. Eğer herhangi bir alerjik reaksiyon göstermiş ise ceviz mutlaka 24 aydan sonra tüketilmelidir.

Bebeklere Ceviz Nasıl Verilir?

Bebeklere ek gıda ile birlikte başlanan ceviz farklı şekillerde verilebilir. Ezerek veya robottan geçirerek ufalanmış halde verilir iken pekmez içerisinde de karıştırılabilir. Bebekler eğen pekmez istemiyorlar ise kahvaltıda da ceviz tüketilebilir.

Bebeklerde 12. aydan erken ceviz tüketilmeye başlandı ise mutlaka robottan geçirilmesi gerekir. Robottan geçirmeyen anne ve babalar ise ezerek veya kırarak bebeklerine ceviz verebilirler.

İçi hafif olan cevizlerin içi eski ve kurudur. Bu ürünlerin serin ve kuru yerde bekletilmesinde fayda vardır. 1 sene saklama ömrü bulunan ceviz bebek tarafından sevilebilmesi için ise ılık suda bekletilmesi önerilmektedir.

 

 

Yazarlar