Editörün Seçtikleri Bill Gates'i ateşleyen genç

Bill Gates'i ateşleyen genç

27.08.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bill Gates'i ateşleyen genç

Bill Gatesi ateşleyen genç


Serhat Ayan

       Bir Türk genci, Teksas'ta üniversitesine konuşma yapmak için gelen Microsoft firmasının sahibi Bill Gates ve Dell Bilgisayarları'nın sahibi Michael Dell ile konuşarak Türkiye'deki deprem felaketine dikkatlerini çekti. Bilişim dünyasının bu iki önemli ismi cevap olarak, Türkiye'de olup bitenlerden haberdar olduklarını, en yakın zamadna ellerinden gelen yardımı yapacakları müjdesini verdi.
       Amerika'daki öğrenciler, Türkiye'de gelişen olayları günü gününe takip etmeye çalışıyor. Gerek bölgelerinde oluşturdukları kampanyalar, gerekse internet üstünde oluşturdukları sitelerle kendi olanakları içinde Türkiye ile kontakta kalmaya çalışan gençlerden çok ilginç bir destek geldi. İstanbul Teknik Üniversitesi'ni bitirdikten sonra eğitimine Amerika'da devam eden Murat Numan isimli bir Türk genci, bir konferans için Teksas Üniversitesi'ne gelen Microsoft firmasının sahibi Bill Gates ve Dell Bilgisayar Şirketi'nin patronu Michael Dell ile aynı salonda bulunmanın avantajını çok iyi kullandı. Toplantının hemen ardından Dell'in yanına giden Numan, ona Türkiye'deki deprem felaketinin boyutlarını anlatmaya başladı. Bu sırada Bill Gates'in de konuşmaya katılmasıyla Numan'ın heyecanı ikiye katlandı.
       Gates, Türkiye'deki durumu yakından takip ettiğini söylerken Michael Dell, bölgede yaşanan felaketten haberdar olduğunu belirtti. Numan'ın bu felaket için bu iki bilgisayar devinin neler yapacağını sorması üstüne Dell ve Gates, yardım politikaları dahilinde yapılabilecek en önemli yardımı bölgeye gönderebilecekleri müjdesini verdi.


Yazarlar