Editörün Seçtikleri Bravo size gençler!

Bravo size gençler!

31.01.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bravo size gençler!

Bravo size gençler





Aydın Doğan Vakfı’nın 14. Genç İletişimciler Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri önceki akşam Anadolu Üniversitesi’nde törenle verildi. Törene Eskişehir Valisi Sami Sönmez, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Yılmaz Büyükerşen, Rektör Prof. Dr. Engin Ataç, Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şan Özalp, Osmangazi Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Macit Yaman, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Doğan: Hep dürüst olun
Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, öğrencilere ödüllerini verdikten sonra kısa bir konuşma yaptı. Türkiye’de iletişim fakültesi sayısının gereğinden fazla olduğuna işaret eden Doğan, "Ben bütün öğrenci arkadaşlarıma diyorum ki, ilerideki yarışta kalite çok önemli. Hepiniz iyi yetişmişsiniz ama talep az olacaktır. Daha hırslı, daha heyecanlı, daha idealist, daha gözü pek, daha dürüst olmaya gayret edin" dedi.
Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Orhan Birgit de medyada nitelikli insanların söz sahibi olmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen yarışmaya Lefke Avrupa, Anadolu, Ankara, Başkent, Bilgi, Doğu Akdeniz, Ege, Galatasaray, Gazi, İstanbul, Kocaeli, Maltepe, Marmara, Selçuk, Yakındoğu ve Yeditepe Üniversiteleri iletişim fakültelerinden 580 öğrencinin katıldığını kaydetti.

Terör konulu sergi açıldı
Aydın Doğan’a üniversite radyosu da sorular yöneltti. Doğan, Radyo A muhabirlerinin sorularını yanıtlarken, "Genç İletişimciler Yarışması bizim için çok önemlidir. Çünkü biliyorsunuz bu benim mesleğim. Medyacıyız, iletişimciyiz. Genç iletişimcilerin gelişmesi için onları özendirmek için elimizden gelen gayreti sarfediyoruz" diye konuştu.
Bu arada, ‘Terör’ konulu Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Sergisi de Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde açıldı. 75 eserli sergi, 21 Şubat’a kadar görülebilecek.

Aydın Doğan Vakfı 14. Genç İletişimciler Yarışması’nın dalları ve dereceye giren öğrenciler, birinciden üçüncüye olmak üzere sırasıyla şöyle:
EN İYİ HABER: Hakan Al (Maltepe Üniversitesi), Gözde Aloğlu (Ankara Üniversitesi), Funda Yıldırım (Galatasaray Üniversitesi).
EN İYİ RÖPORTAJ: Zerrin Papila (Anadolu Üniversitesi), Beril Özcan (İstanbul Üniversitesi), Özgür Topyıldız (Anadolu Üniversitesi).
EN İYİ ARAŞTIRMA - İNCELEME: Burcu Mahmutoğlu (Doğu Akdeniz Üniversitesi), Özkan Aksu (Gazi Üniversitesi), Korhan Manavcıoğlu ve Ufuk Aydın (İstanbul Üniversitesi).
EN İYİ FOTOĞRAF: Yusuf Sevinçli, Olkan Özyurt (Marmara Üniversitesi), Özgür Oğuz (Galatasaray Üniversitesi).
EN İYİ MAGAZİN HABERCİLİĞİ: Namık Özçelik (Yeditepe Üniversitesi), Meltem Sarıkaya (Selçuk Üniversitesi) Ayhan Kaşıkçı, Dilek Abaka, Pınar Acar (Gazi ve Kocaeli Üniversiteleri).
EN İYİ SAYFA DÜZENLEMESİ: Bayram Yeraltı (İstanbul Üniversitesi), Gazi Ceylan (Selçuk Üniversitesi), Duygu Güresin (Ege Üniversitesi).
EN İYİ TELEVİZYON HABERİ: Sibel Cebe, Bülent Soylu ve Arzu Gökpınar (Anadolu Üniversitesi), Erkan Kaymak, Yasemin Kırmış, Berivan Ayça Tekin ve Burcu Kutlu (Anadolu ve Selçuk Üniversiteleri), Murat Erçin, Adnan Göğ, Hamit Dursun ve Tayfun Yeşil (Anadolu Üniversitesi).
EN İYİ TELEVİZYON PROGRAMI: Alper Özçakır ve Kerem Soysalan (İstanbul Bilgi Üniversitesi), Esra Yetilmezer, Cengiz Karadağ, İnan Su Kıyıcı, Çağrı Lostuvalı ve Sibel Tosun (Anadolu Üniversitesi), Eda Ezgi Tuncer, Özge Er, Çiğdem Topal, Nisa Kasapoğlu, Şafak Türkel (Anadolu ve Gazi Üniversiteleri).
EN İYİ BELGESEL PROGRAM: Cem Mansuroğlu (İstanbul Bilgi Üniversitesi), Hacı Mehmet Duranoğlu (Selçuk Üniversitesi), Okay Yalçınkaya, H.Çağlayan Sarıkuş (Kocaeli ve Yakındoğu Üniversiteleri).
İŞİTSEL DAL, EN İYİ HABER PROGRAMI: Senem Kaplan (Ankara Üniversitesi), Özcan Yıldırım (Ankara Üniversitesi), İnci Demirtaş (İstanbul Üniversitesi).
DİĞER RADYO PROGRAMI TÜRLERİ: Özcan Yıldırım ve Zeki Üçüncü (Ankara Üniversitesi), Tülin Elver (Ankara Üniversitesi), Güneş Ekin Aksan, Filiz Eryiğit, Lütfiye Nurdil Özmen, Çağdaş Özer (Galatasaray, Anadolu ve Ankara Üniversiteleri).
EN İYİ REKLAM FİLMİ SENARYOSU: Hakan Fıçıcı (İstanbul Üniversitesi), Onur Aylı, Onur Koçak, Volkan Cengiz Gözeğer ve Gökhan Yücel (Anadolu Üniversitesi), Bora Arslan, Mehmet Nuri Bilgiç, Selçuk Aydemir, Fatma Berber ve Ela Zeydan (İstanbul ve Ankara Üniversiteleri).
EN İYİ BASIN REKLAMI: Kaan Yıldızalp, Öykü Karahan, İrde Levent ve Gizem Koçak (Anadolu Üniversitesi), aynı üniversiteden Şeref Ali Ünal, Mahir Karaçam.
EN İYİ STRATEJİK PLANLAMA: Cem Dik, Gözde Can, Burca Özbek ve Burcu Cörüt (Anadolu Üniversitesi), aynı üniversiteden Onur Aylı ile Onur Koçak, Volkan Cengiz Gözeğer ve Gökhan Yücel.
EN İYİ MEDYA STRATEJİSİ: Kaan Yıldızalp, Öykü Karahan, İrde Levent ve Gizem Koçak (Anadolu Üniversitesi).
EN İYİ İLETİŞİM STRATEJİSİ: Can Gülten, Timuçin Tunç, Ecved Turhan Bulad ve Uğur Gökşin Bilgehan (Yeditepe Üniversitesi), Alper Algüneş, Zeynep Baysarı ve Mert Birdoğan (Doğu Akdeniz Üniversitesi).
STRATEJİYİ EN İYİ YANSITAN PROJE: Can Gülten, Timuçin Tunç, Ecvet Turhan Bulad ve Uğur Gökşin Bilgehan (Yeditepe Üniversitesi), Yekta Nurşin Duyan (Yeditepe Üniversitesi), Alper Algüneş, Zeynep Baysarı ve Mert Birdoğan (Doğu Akdeniz Üniversitesi).
EN İYİ PROJE UYGULAMASI: Ayşe Çiğdem Batur ve Abdullah Ertan (Gazi Üniversitesi), Elif Önçek, Eren Baş, Gül Coşkun, Meltem Kıloğlu ve Seçil Serbest (Ege Üniversitesi).
EN İYİ İNTERNET YAYINI: Hüseyin Altunlu ve İsmail Şahbaz (Anadolu Üniversitesi), Ahmet Görmez, Şafak Akyol, Yeta Bütüç, F.Dilek İyigün, Gülşah Demircan ve Vuslat Çerçi (Ankara Üniversitesi).
EN İYİ KİŞİSEL SİTE: Pelin Akat (Bahçeşehir Üniversitesi).
EN İYİ İNTERNET HABERİ: Adnan Göğ, Murat Erçin (Anadolu Üniversitesi).





















Yazarlar