Aile Çalışan ebeveynlerin içini rahatlatacak proje

Çalışan ebeveynlerin içini rahatlatacak proje

31.01.2011 - 12:12 | Son Güncellenme:

Van’da hazırlanan "İçiniz Rahat, Çocuğunuz Güvende Olsun" projesi kapsamında eğitim verilen 100 kadın, anne ve babaları çalışan çocuklara bakıcılık yapacak.

Çalışan ebeveynlerin içini rahatlatacak proje

Doğu Anadolu Kalkınma Birliği (DAKAB) Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında hayata geçirilen proje, çalışan anne ve babaların çocuklarına bakım hizmeti sağlayacak 18-30 yaş arası kadınların eğitimini amaçlıyor.

Haberin Devamı

Projenin tanıtımı için Milli Piyango Anadolu Lisesinde düzenlenen törene katılan Vali Münir Karaloğlu, burada yaptığı konuşmada, kentte çalışan anne ve babaların en büyük sorununun çocuklarını güvenli bir bakıcıya teslim etmek olduğunu belirterek, DAKAB Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı çerçevesinde hazırlanan proje ile bu sorunun önemli ölçüde çözüleceğine inandığını söyledi.

Karaloğlu, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) tam üyelik yapan bir ülke olduğunu anımsatarak, AB’ye sadece Ankara’nın değil, tüm Türkiye’nin gireceğini, bu nedenle de kurumların, sivil toplum örgütlerinin AB’ye zihnen hazır olması gerektiğini ifade etti.

AB’ye tam üye olunması halinde, İran sınırının Avrupa Birliği’nin en doğu sınırı olacağına dikkati çeken Karaloğlu, şöyle konuştu: "Van da yine Türkiye’nin olduğu gibi AB’nin de serhat şehri olacak. Onun için Van’ın da AB’ye hazırlanması, Van halkının AB’ye zihnen hazır olması gerekir. Geçen yıl İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda, Van’da AB Bilgi Noktası oluşturarak Proje Koordinasyon Merkezi kurduk ve diğer illerde pek örneği olmayan, bütün kamu kurumlarının proje yapan elemanlarını bir merkezde topladık. Bu merkez hem kamu, kurum ve kuruluşlarımızın, hem de sivil toplum örgütlerimizin proje yapmalarına, proje hazırlamalarına, proje kapasitelerinin gelişmelerine yardımcı oluyor. Amacımız şehrimizi, insanımızı, kurumlarımızı, sivil toplum örgütlerimizi Avrupa Birliği’ne hazır hale getirmek. Kullanılan hibe fonlarından en fazla kaynağı Van’a sağlamak, bölgemize almak. Bunun için çalışıyoruz."

Haberin Devamı

Tanıtımı yapılan "İçiniz Rahat, Çocuğunuz Güvende Olsun" projesinin, hem isminin hem de içeriğinin güzel olduğunu vurgulayan Karaloğlu, çocukların eğitilmesi için sadece bakıcılık görevi üstlenecek kişilere değil, bilinçli annelere de eğitim verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Kentte çalışan kadın oranının, çalışan nüfusun yüzde 10’unu oluşturduğunu vurgulayan Karaloğlu, çalışan kadın oranının mutlaka artırılması gerektiğini, toplumun sadece erkeklerin çalışmasıyla kalkındırılmasının mümkün olmadığını belirtti.

Haberin Devamı

Proje Koordinatörü Hasan Handil ise kentte yaşayan 18-30 yaş arası 100 kadının, proje kapsamında çocuk bakıcılığı eğitimi alacağını ve eğitimin ardından iş hayatına atılacağını bildirerek, projenin toplam maliyetinin 190 bin Avro olduğunu dile getirdi.

Handil, projeye katılan kadınların Kasım ayında başlayan ve 22 Nisan 2011 tarihinde sona erecek 5 aylık bir eğitim sürecinden geçirileceğine değinerek, kursiyerlere eğitimleri süresince aylık 190 TL de ücret ödeneceğini söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Karaloğlu ve eşi Sevim Karaloğlu tarafından projede görev alan kişilere takdirname ve teşekkür belgesi verildi.

Yazarlar