Yaşam ÇETELERE DARBE

ÇETELERE DARBE

22.01.2011 - 01:23 | Son Güncellenme:

İstanbul’da çökertilen kaçak elektrik çetesinin 35 sayaçla devleti 1 milyon TL zarara uğrattığı ortaya çıktı. 15 kentte yapılan operasyonla yıkılan hırsızlık çetesiyle ilgili olarak ise üç polis de gözaltında...

ÇETELERE DARBE

1- Ehliyet için kopyaya 9 yıl hapis istendi
Kadıköy’de Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği Motorlu Taşıt Sürücü Adayı Sınavı’nda, içine “bluetooth” cihaz yerleştirilen silgi yardımıyla kopya çektikleri için tutuklanan çetenin elebaşı Enver B. hakkında 9 yıla kadar, iki yardımcısı ve ehliyet almak isteyen 5 kişi hakkında ise 5 yıla kadar hapis cezası istendi.

‘İyilik olsun diye yaptık’
Kadıköy’de, geçtiğimiz ekim ayında yapılan ehliyet sınavında kopya çektikleri iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra Kadıköy Adliyesi’ne çıkarılan zanlılardan Enver B. tutuklanırken, diğer zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Sanıklar “İyilik olsun diye yardımda bulunduklarını” söylerken, ehliyet almak için sınava giren şahıslar ise para karşılığında anlaştıklarını vurgulamışlardı.

Suç: Resmi belgede sahtecilik
Soruşturmayı yürüten Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı, şebekenin elebaşı olduğu iddia edilen Enver B. hakkında “resmi belgede sahtecilik ve iftira” suçlarından 9 yıla kadar, iki yardımcısı ve ehliyet almak isteyen 5 kişi hakkında ise “resmi belgede sahtecilik” suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.
GÖKHAN KARAKAŞ İstanbul

Haberin Devamı

2- Hırsızın hırsızlık korkusu!
Suç örgütü oluşturarak “yankesicilik” ve “kaldırımcılık” gibi yöntemlerle hırsızlık yaptıkları iddiasıyla 15 ilde yapılan operasyonda gözaltına alınan ve aralarında 3 polis memuru ile 2 mübaşirin de bulunduğu 56 kişi adliyeye sevk edildi. Soruşturmada zanlılar hakkında 118 suç dosyası hazırlandığı öğrenildi.
Polis yaptığı baskınlarda şebeke elemanlarının çaldıkları para ve ziynet eşyalarını başka hırsızlardan korumak için evlerinde bulunan kasalarda sakladığını da ortaya çıkardı.
Polis tarafından açılan kasalarda 2 adet tabanca, çok miktarda para, 15 adet bilezik, 17 adet değerli kol saati, fotoğraf makineleri ve 63 adet cep telefonunun da aralarında bulunduğu birçok malzeme ele geçirildi. Operasyonlarda hırsızlıkta kullanıldığı belirlenen 6 otomobile de polis tarafından el kondu.

‘Doğuruyorum’ yalanı...
5 ayrı aileye mensup olan ve 3 ayrı suç örgütü oluşturan şüphelilerin özellikle alışveriş merkezleri, kuyumcular ve kuaförlerde faaliyet gösterdikleri anlaşıldı.
Hırsızlık yapacakları yerin sosyal yapısını dikkate alarak bazen çok şık giyinen, bazen kara çarşafa giren zanlıların böylece kendilerini kamufle ettikleri öğrenildi. Üzerlerinde kimlik taşımayan zanlıların yakalandıkları her seferde polise başka bir isim söyleyerek sabıka listelerinin kabarmasını önledikleri belirlendi. Zanlıların hırsızlık yaptıklarını fark eden bazı mağdurlara saldırdıkları tespit edildi.
Öte yandan mahkemeye gitmeden bir gün önce, 7 aylık hamile olan Ayşe K.’nın nezarethanede “Doğuruyorum” diye bağırmaya başladığı, ancak hastaneye götürülen kadının yalan söylediğinin anlaşıldığı öğrenildi.
İSTANBUL DHA

Haberin Devamı

3- Kaçak elektrik şebekesini kahvehaneden yönetmiş
İstanbul’da kaçak elektrik kullanımına yönelik olarak “Reset” adıyla düzenlenen operasyonda çökertilen ve elebaşı elektrikçi olan şebekenin bir kahvehaneden yönetildiği ortaya çıktı.
Ekipler 6 ay süren takibin ardından 18 Ocak’ta 21 ilçede operasyon düzenledi. Operasyonda BEDAŞ bünyesinde çalışan 4 kamu görevlisi, BEDAŞ taşeron firmaları çalışanı 18 kişi ve BEDAŞ abonesi olan 24 kişinin de aralarında bulunduğu 80 şüpheli gözaltına alındı. 23’ü serbest kalırken, 57 kişi adliyeye sevk edildi. Operasyonda elektrik sayaçları, BEDAŞ’a ait tanıtım kartı, tespit tutanakları da ele geçirildi. Şebekenin elebaşı Fehmi K.’nın çeteyi bir kahvehaneden yönlendirdiği öğrenildi. Çetenin ceza yazma tehdidiyle para aldığı, faturaların az gelmesinı sağlamak için sayaçlarla oynadığı belirlendi. Ele geçirilen 145 adet elektrik sayacından sadece 35’inde devletin 1 milyon TL zarara uğratıldığı öğrenildi.
İSTANBUL DHA

Yazarlar