Püf Noktası Cevizli Sucuk Kaç Kalori? Cevizli Sucuğun Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

Cevizli Sucuk Kaç Kalori? Cevizli Sucuğun Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

23.10.2021 - 16:20 | Son Güncellenme:

Besin değeri bakımından diğer gıdalara oranla daha donanımlı besin maddeleri bulunmaktadır. Bunların başında da cevizli sucuk gelmektedir. Geleneksel bir lezzet olarak kabul edilen cevizli sucuklar yöreden yöreye farklı malzemeler kullanılarak yapılmaktadır. Birden fazla meyve kullanılarak yapılan cevizli sucuk hazırlanırken çeşitli işlemlerden geçirilmektedir. Peki, cevizli sucuk kaç kalori? Cevizli sucuğun protein, vitamin ve besin değerleri neler olmaktadır. İşte, cevizli sucuğun sahip olduğu besin değerleri hakkında bilgilenmek isteyenler için gerekli olan hususlar.

Cevizli Sucuk Kaç Kalori Cevizli Sucuğun Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

 Cevizli sucuk içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller açısından besleyici özelliği oldukça yüksek olan bir besin maddesi olarak belirtilmektedir.

Haberin Devamı

Cevizli Sucuk Kaç Kalori?

Cevizli sucuk içinde bulunan cevizden dolayı doymamış yağ asitlerinden zengin olan bir gıda maddesi olarak belirtilmektedir. Ceviz ve özellikle pekmezin bir arada yapıldığı cevizli sucuk yüksek miktarda enerji sağlamaktadır. Cevizli sucuğun 100 gramında yaklaşık olarak 268 kcal bulunmakla birlikte bir porsiyon cevizli sucukta yani 107 gramında 287 kalori bulunmaktadır. Cevizli sucuğun günlük hayatta enerji ihtiyacı fazla olan insanlar tarafından tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

Cevizli Sucuğun Protein, Vitamin ve Besin Değerleri

Cevizli sucuğun yaklaşık olarak 100 gramda sahip olduğu besin değerleri şunlar olmaktadır:

Karbonhidrat 25.88 gr

 Protein 4.89 gr

 Yağ 15.34 gr

 Lif 0.16 gr

Haberin Devamı

 Sodyum 5.39 gr

 Potasyum 307 gr

 Kalsiyum 47.03 gr

 Vitamin A 39.53 gr

 Vitamin C 3.14 gr

 Demir 1.24 gr

 

Yazarlar