Cinsellik Cinsel ilişkinin yeni bir faydası ortaya çıktı

Cinsel ilişkinin yeni bir faydası ortaya çıktı

23.12.2016 - 13:58 | Son Güncellenme:

Kuşlar, arılar, insanlar... Herkes seks yapıyor. Ancak neden seks yaptığımız sorusunun cevabını, bilim insanları bile tam olarak bilmiyor. İngiliz araştırmacılar sonunda bir cevap bulmuş olabilir.

Cinsel ilişkinin yeni bir faydası ortaya çıktı

Yapılan yeni bir araştırmaya göre cinsel üretkenlik, etrafımızda meydana gelen değişimlere daha kolay adapte olmamızı sağlayarak bizi enfeksiyonlara daha dayanıklı hale getiriyor.

Haberin Devamı

Bazı hayvan türlerinde olduğu gibi eşeysiz üremenin birçok ve çeşitli avantajları var. Zaman ve enerji gerektirmiyor. Ancak insan bakış açısından değerlendirildiğinde kulağa oldukça sıkıcı gelebilir.

Seks, genlerin birbirileriyle birleşmesine imkan sağlayarak popülasyonların hızla evrim geçirmesini ve değişen çevreye kolay adapte olmasını sağlıyor.

Stirling Üniversitesi'nden araştırmacılar, çalışmalarında hem eşeyli hem eşeysiz üreyebilen su pirelerini incelemeye aldı. Araştırmada, cinsel birleşme sonucunda doğan su pirelerinin enfeksiyonlara karşı daha dayanıklı olduğu gözlemlendi. Bunun yanı sıra aynı annelerden olan çocuklardan cinsel yolla olanların diğerlerine göre daha az hasta olduğu gözlemlendi.

Haberin Devamı

Araştırmacılar, bu gözlemlere dayanarak seksin var olma sebebini insanı daha güçlü ve dayanıklı kılmak olarak açıkladı.


Kaynak: Daily Mail

Duygu Bay / PembeNar

Erkeklerin Etkileyici Bulduğu Kadın Tipleri

Yazarlar