Hamilelik Hazırlığı Çocuk sahibi olmak için haftada 3 gün seks şart

Çocuk sahibi olmak için haftada 3 gün seks şart

15.01.2016 - 13:01 | Son Güncellenme:

Uzman jinekolog Dr Geetha Venkat yoğun ve yorucu iş hayatının çocuk sahibi olamama nedenlerinin başında geldiğini söyledi ve haftada 3 gün cinsel ilişkiye girilmesini önerdi.

Çocuk sahibi olmak için haftada 3 gün seks şart

Çocuk yapmak için çabalayan çiftlerin tek yapması gereken daha fazla cinsel ilişkiye girmek. Uzman jinekolog Dr Geetha Venkat, yeterince cinsel ilişkiye girmemenin çocuk sahibi olamama sebeplerinin başında geldiğini iddia etti.

Haberin Devamı

Yoğun ve stresli hayatlara sahip çiftler, çocuk yapmak için genellikle yumurtlama dönemini hesaplayarak cinsel ilişkiye giriyorlar. Ancak, kadının en verimli olduğu günleri hesaplarken yanılabilirler. Bu günler yumurtlama döneminin başlangıcından bir gün önce ve bitişinden bir gün sonrasıdır çünkü spermin yumurtaya ulaşması bir gün sürer. Döllenmenin olması için spermin kalitesi de önemlidir.

Dr Venkat hastalarına kadının en verimli dönemini yakalamak için haftada 3 gün cinsel ilişkiye girmelerini öneriyor. Düzenli ilişkiye giren çiftlerden %84ü 1 yıl içinde, %92'si 2 yıl içinde ve %93'ü 3 yıl içinde bebek sahibi oluyor.

Yazarlar