Aile Çocuklar tiyatro ile buluşuyor!

Çocuklar tiyatro ile buluşuyor!

12.02.2009 - 17:15 | Son Güncellenme:

Mehtap Ar Çocuk Tiyatrosu, bu yıl sergilediği “Bir Şans Ver” adlı oyunu ile Gaziantep, Kilis, Antakya, Osmaniye, Mersin, Adana, Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan, Artvin il ve ilçelerinde çocuklara ücretsiz olarak tiyatro keyfi yaşatacak.

Çocuklar tiyatro ile buluşuyor

Mehtap Ar Çocuk Tiyatrosu, Sabancı Vakfı’nın desteğini alarak tiyatronun çocuklara ve daha geniş kitlelere ulaşması amacıyla 2006 yılında “Sevgi Emek İster” adlı oyunuyla sanat yolculuğuna başlamış ve 2007 yılında “Arkadaş” adlı oyunuyla devam etti. 2008-2009 öğretim yılında da 'Bir Şans Ver' adlı oyunuyla çocukları sanatla buluşturmaya devam eden Mehtap Ar Çocuk Tiyatrosu bugüne dek 200 binin üzerinde çocuğa ulaştı.

Haberin Devamı

Mehtap Ar Çocuk Tiyatrosu, bu yıl sergilediği “Bir Şans Ver” adlı oyunu ile Gaziantep, Kilis, Antakya, Osmaniye, Mersin, Adana, Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan, Artvin il ve ilçelerinde çocuklara ücretsiz olarak tiyatro keyfi yaşatacak. Hayata dair mesajların sanat yoluyla çocuklara ulaştırılmasını amaçlayan Tiyatronun bu yıl sergilediği oyuna engelli perspektifi de katıldı. Böylece, toplumda ve çocuklar arasında engellilik konusunda farkındalık yaratılması hedefleniyor. Şarkı sözleri Aysel Gürel tarafından oyunun metnine uygun olarak yazılmış, danslar, efektler ve ışık oyunlarıyla renklendirilmiş oyun bu yıl da çocukların büyük ilgisini çekecek.

TURNE PROGRAMI

NİSAN
GAZİANTEP 29 Mart - 2 Nisan
KİLİS 2 Nisan – 5 Nisan
ANTAKYA 5 Nisan – 9 Nisan
OSMANİYE 9 Nisan – 12 Nisan
MERSİN 12 Nisan – 16 Nisan
ADANA 16 Nisan – 18 Nisan
AĞRI 26 Nisan – 30 Nisan
MAYIS
IĞDIR 30 Nisan – 2 Mayıs
KARS 1 Mayıs – 2 Mayıs
ARDAHAN 3 Mayıs – 7 Mayıs
ARTVİN 6 Mayıs – 17 Mayıs

Yazarlar