Editörün Seçtikleri Contemporary Istanbul'e büyük katılım

Contemporary Istanbul'e büyük katılım

18.03.2015 - 10:00 | Son Güncellenme:

Dünyadaki önemli sanat fuarlarının rakamsal verilerini sunan 2014 Skate Sanat Fuarları Raporu’nun bu yılkilistesinde,Contemporary Istanbul,2013 yılında toplamda 74.000 katılımcı sayısıyla listede 5. sırada yer aldı.

Contemporary Istanbule büyük katılım

Contemporary Istanbul bu sıralamaya göre TheArmory Show, Frieze New York ve FIAC gibi dünyaca ünlü fuarları geçti. Contemporary Istanbul Öne Çıkan/YükselenÜlkelerkategorisinde ise 2. sıraya yerleşti.

Önde gelen sanat piyasası analiz servisiSkatetarafından her yıl yayınlanan Sanat Fuarları Raporu,dünyadaki en önemli sanat fuarlarına ve farklı başlıklardaki toplam istatistiklerine odaklanıyor. Raporda dünyadaki önemli sanat fuarlarının ticari marka analizleri ve piyasa trendlerinin yanı sıra en çok katılımcısı olan müzeler, sanat fuarlarının değişen dünyası, sanat dünyasındaki dijital engeller gibi farklı konu başlıkları da yer alıyor.

2006 yılında 49 galeri ve 37.000 ziyaretçi ile yarışa başlayan Contemporary Istanbul, 2014 yılında 80.000ziyaretçiylebir önceki yıla oranla da yükseliş gösterdi.92.000 katılımcısıylabu yıl 35. yılını kutlayacak olan Arco Madrid, listenin birinci sırada yer alırken 82.500 katılımcısıyla Amerika’nın çağdaş sanat piyasasında önemli yeri olan Art Miami2. Sırada. Liste 77.000 katılımcısıyla Latin Amerika’nın en büyük fuarı Arte BA, Buenos Aires ile devam ediyor.

2014 Skate Sanat Fuarları Raporu’nun ikinci listesi,yükselen ülkeler piyasasında, Batı ülkelerinin dışında yer alan ve iyi yapılandırılmış koleksiyoner piyasasına sahip Türkiye, Arjantin, Hindistan gibi ülkeler ele alındı. 77.000 katılımcısıyla Arjantin’de düzenlenen ve 23. yılını dolduran Arte BA sanat fuarı ilk sırada görünürkenContemporary Istanbul ikinci sırayı aldı. Contemporary Istanbul’un aktif pazarlama stratejisi ve bölgenin geniş koleksiyoner ağı sayesinde, maddi açıdan iyi desteklenen bölgenin önemli fuarlarından Art Dubai’yi geçtiği gözlendi.

Skate raporu İstanbul’un önde gelen sanat destinasyonlarından biri olduğunu, Contemporary Istanbul’un 10. Yılında Istanbul’un bir parçası haline geldiğini kanıtlıyor. Skate raporu, fuarın bu misyonu yerine getirdiğinin de bir göstergesi olarak kabul ediliyor.Contemporary Istanbul sanatseverlerin bütün yıl beklediği bir uluslararası etkinlik olarak tüm dünyadan ilgiyi de beraberinde getirdi.

Haberin Devamı

Contemporary Istanbule büyük katılım

Yazarlar