Aile Craig L.Pearce’dan 'üstün zekalı çocuklar' ile iletişim kurmanın ipuçları

Craig L.Pearce’dan 'üstün zekalı çocuklar' ile iletişim kurmanın ipuçları

29.04.2014 - 11:33 | Son Güncellenme:

“Liderlik”dendiğinde farklı bakış açıları ve dünyanın dört bir tarafında verdiği konferanslar ile ilk akla gelen isimlerden biri olan Craig L. Pearce,3 Mayıs tarihinde Kozyatağı Kültür Merkezi’nde ücretsiz bir konferans verecek.

Craig L.Pearce’dan üstün zekalı çocuklar ile iletişim kurmanın ipuçları

Üstün zekalı çocuklar yetenekleri doğrultusunda eğitim aldıkları takdirde gelecektei nsanlık tarihine geçecek önemli kişiler olmaları işten bile değil. Son dönemlerin popüler kavramlarından biri olan “Liderlik” ise, söz konusu üstün zekalı çocuklar olduğunda ayrı bir anlam kazanıyor. Yaşıtlarına gore çok daha fazla soran, sorgulayan ve rasyonel düşünme eğiliminde olan bu çocuklara doğru şekilde yaklaşılmaz ise sonuçları hiç istenmeyen noktalara gidebiliyor.

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü Liderlik danışmanı Craig L. Pearce bu konferansta Liderlik kavramına üstün zekalı çocuklar ve onların velileri / eğitmenleri penceresinden bakacak.

3 Mayıs Cumartesi günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan konferansın ana konusu “Üstün Zekalı Çocuklara Liderlik Etmek”

Şimdiki çocuklar harika! Bu hepimizin sıklıkla kullandığı bir cümle. Hepimiz çocuklarımız ile iletişim kurarken daha dikkatli davranıyor, onların geleceğine yön verirken doğru adımları atmaya çalışıyoruz. Üstün zekalı çocuklar ise gerek velileri gerekse eğitmenleri tarafından çok daha fazla dikkatle yaklaşılması gereken grubu oluşturuyor. İşte bu konferansta Craig L. Pearce üstün zekalı çocuklardan yola çıkarak bizlereç ocuklarımız ile iletişim kurabilmenin, onları geleceğe daha doğru hazırlayabilmenin kısaca onlara liderlik edebilmenin ipuçlarını paylaşacak.

Haberin Devamı

Konferanslarında liderlik kavramının sadece kurumsal hayatta değil, insan ilişkilerinin olduğu her ortamda önemine dikkat çeken Pearce, konuşmasında özellikle yeni jenerasyonv e üstün zekalı çocuklar ile kurulan ilişkilerde bu yaklaşımın doğru şekilde uygulanması için neler yapılması gerektiğini anlatacak.

ÜstünZekalılar Eğitim Merkezi ve Mozaik Eğitim Kurumları’nın katkılarıyla düzenlenen konferansa katılım ücretsiz olup Üst-Zem Kurucusu Mehpare Kınık Ustomar ilkokul öncesi ve ilköğretim çağındaki çocuklar ile ilgilenen tüm veli, eğitmen, öğretmen ve psikologları konferansa beklediklerini belirtti. Üstün zekalı çocukların tanılanmalarının ve özel bir eğitim almalarının önemine dikkat çeken Ustomar “Üstün zekalı çocuklarımız velileri ve eğitmenleri tarafından kendilerine doğru yaklaşılmadığı durumlarda içlerine kapanabiliyor veya tam tersi agresif tavırlar içine girebiliyorlar. Oysa ülkemiz geleceği için de çokönemli birer değer olan üstün zekalı çocuklarımızın potansiyellerinin doğru şekilde yönlendirilmesinin ilk adımı onlarla doğru iletişimi kurabilmek; onlara patronluk taslamadan etkin bir liderlik yaklaşımı sergileyebilmek. Dünyanın Liderlik konusunda önemli isimlerinden biri olan Craig L.Pearce bu konuda bize farklı bir bakış açısı kazandıracak diye düşünüyorum”dedi.

Haberin Devamı

Craig L. Pearce Kimdir?

1996 yılından bugüne kadar Amerika, İspanya ve Nijerya’daki çeşitli üniversitelerde professor ve dekan olarak görev yaptıktan sonra Özyeğin Üniversitesi’nin davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Craig L.Pearce tüm dünyada “liderlik” dendiğinde ilk akla gelen isimlerden biri. Liderlik üzerine uluslararası düzeyde 60’tan fazla makale ve araştırması bulunan Pearce’ın son kitaplarından biri olan “TheDrucker Difference” 10’dan fazla dile tercüme edilmiştir. 2014 yılında yayınlanan “Share, Don’t Take the Lead” kitabı ile ise liderlik konusuna farklı bir bakış açısı getirmiştir.

2008 Asia Pacific Human Resource Leadership Award da dahil olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinden 10’dan fazla ödülün sahibi bulunan Craig L. Pearce,halen, tecrübelerini ve birikimini farklı ülkelerde verdiği ders ve konferanslar ile zenginleştirmektedir.

Haberin Devamı

Yer: Kozyatağı Kültür Merkezi – Kozzy AVM

Program:

10.00– 10.20 Kayıt

10.20– 10.30 AçılışKonuşması – Mehpare Kınık Ustomar

10.30– 11.30 Craig L.Pearce

11.30– 11.50 Kahve Molası

11.50– 12.30 Craig L.Pearce

12.30– 13.00 Soru &Cevap

Katılım ve kayıt için:

iletisim@ustunzekalilarmerkezi.org

0 216 326 81 88

Yazarlar