Sağlık Çürük Diş Ağrısına Ne İyi Gelir? Evde Doğal Tedavi Yöntemleri

Çürük Diş Ağrısına Ne İyi Gelir? Evde Doğal Tedavi Yöntemleri

06.07.2022 - 15:58 | Son Güncellenme:

Hafif düzeyde bir zonklama ile ya da keskin ve şiddetli düzeyde ortaya çıkabilen ağrı ya da sızı diş çürüğünün başlıca yan etkisini oluşturur. Bazı durumlarda diş hekimine hemen görünmek mümkün olmayabilir. Diş hekimi randevusu beklerken evde uygulanabilmesi mümkün olan doğal çözümleri sizler için derledik.

Çürük Diş Ağrısına Ne İyi Gelir Evde Doğal Tedavi Yöntemleri

Diş ağrısı, bireyin yaşam niteliğini olumsuz bir şekilde etkileyen en önemli unsurlardan bir tanesidir. Çok sayıda farklı sebeplerden kaynaklanabilen çürük diş ağrısının tedavi edilebilmesi için en kısa bir süre içinde diş hekimine başvurmak gerekmektedir. Tedavi edilmemiş olan diş ağrıları daha büyük problemleri de beraberinde getirebilir.

Haberin Devamı

Diş Ağrısı için Evde Uygulanabilecek Yöntemler Nelerdir?

Diş ağrısını geçirmek amacı ile evde uygulanabilmesi mümkün olan doğal çözümler arasında ılık su, karanfil yağı ve tuz kullanılarak hazırlanan bir teknik kullanılır. Çürükleri olan kişiler, ağrılı olan bölge dahil olmak üzere ağzın bütününü temizlemek için ılık su ile fırçalamaları gerekir. Bununla birlikte, tuzlu ılık su ile aşağıda belirtilen yöntem de kullanılır:

Bir bardak ılık suyun içerisinde iki çay kaşığı kadar tuz ilave edilir.

Karışım çözününceye kadar karıştırılır.

Tuzlu suyla ağız iyice çalkalanır ve ardından da tükürülür.

Tuzlu su ile çalkalamak, çürüğün içerisinde kalan yiyecek artıklarını temizlemeye yardımcı olur ve iltihabın hafifletilmesini destekler. Ağzı sıcak ya da soğuk su ile çalkalamamak gerekir. Aşırı sıcak veya soğuk olan su, çürük ağrısının daha fazla şiddetlenmesine neden olabilir. Karanfil yağı da diş çürüğü ağrısı için diğer bir geçici olan ağrı kesici tekniğidir. Bunun için şu adımlar izlenir:

Haberin Devamı

Kulak temizleme çubuğuna, temiz bir kâğıt peçeteye ya da pamuğa iki ya da üç damla kadar karanfil yağı damlatılır.

Daha sonra çubuk çürüğün yer aldığı kısma konulur ve ağrı geçene kadar da orada bırakılır.

Şayet saf karanfil yağı çok güçlü ise, inceltebilmek için zeytinyağı kullanılır.

Yazarlar