Yaşam Dadaş Film Festivali’nde Türkan Sultan’a büyük ilgi

Dadaş Film Festivali’nde Türkan Sultan’a büyük ilgi

21.10.2010 - 01:46 | Son Güncellenme:

“5. Uluslararası Dadaş Film Festivali” Türkan Şoray’ın da katılımıyla Erzurum’da başladı. Festivalin ilk gününde, Çifte Minareli Medrese’de Türkan Şoray’ın 1960 yılından günümüze kadar olan filmlerde giydiği kıyafetler ve oynadığı filmlerin afişlerinden oluşan sergi açıldı.

Dadaş Film Festivali’nde  Türkan Sultan’a büyük ilgi

Türkan Şoray, açılışta yaptığı konuşmada, ilk defa Erzurum’a geldiğini belirterek, Çifte Minareli Medrese gibi tarihi bir mekanda bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Kostümlerinin tarihi medresede sergilenmesinin kendisi için ayrıca bir anlam taşıdığını ifade eden Şoray, “Kostümlerimin böyle bir yerde sergilenmesi benim için ayrıca bir anlam taşıyor. Çok ince bir davranış” dedi.

‘Dadaşlara sevgim yürekten’
Sergide yoğun ilgiyle karşılanan Şoray, duygularını şöyle ifade etti: “Çok sıcak bir ilgi gördüm. Yani her yer kırmızı karanfillerle dolu. Burası ne güzel, buradaki insanların demek ki, hepsi şefkatli. Yani çok mutluyum. Sevgili Dadaşlara sevgim yürekten, herkesi, bütün Erzurum’u sevgiyle kucaklıyorum. Erzurum’a yeniden geleceğim.”
Şoray, konuşmasının ardından, müzisyen Cahit Berkay, festival başkanı Nil Gürpınar, oyuncu Zeynep Eğilmez ve diğer sanatçılarla birlikte, 1960 yılından günümüze kadar olan filmlerde giydiği kıyafetlerini ve film afişlerini inceledi.
Festival kapsamında kortej yürüyüşü de yapıldı. Yürüyüş esnasında sinema sanatçıları yollardaki vatandaşlara karanfil dağıttı.

Yazarlar