Stil Daniela Glunz

Daniela Glunz

22.05.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Modazon’un Moda Fotoğrafçıları dosyasının yeni konuğu renklerle dans eden fotoğrafçı Daniela Glunz!..

Daniela Glunz

Daniela Glunz fotoğrafçılık konusunda akımlardan etkilenen bir kadın. Kadınları güzelleştirmek konusundaysa takdir edilecek kadar yeteneğe sahip bir fotoğrafçı. Henüz 28 yaşında olmasına rağmen dünya genelinde katıldığı güzellik çekimleriyle tanıdığımız ancak, en çok internet camiasında hızla yayılan renkli dudak fotoğraflarıyla takip edilenGlunz’ın renkleri kullanma konusunda gizli bir güce sahip olduğunu düşünmekteyiz.

Haberin Devamı

Daniela Glunz

Konu renkler olduğu zaman Glunz’ı durdurabilmek pek mümkün değil gibi gözüküyor. Fotoğraf makinası ve renkler konusunda ilk gençlik yıllarında bağlarını sağlamlaştıran fotoğrafçı, şimdilerde tüm dünyada moda çekimlerinin en aranılan isimleri arasında üst sıralarda yerini alıyor. Yaşadığı ülke Almanya’nın köklü tarihi sayesinde farklı kültüreleri de öğrenme fırsatı yakalayan ve hayatını renklerle anlatma şansını elde eden ender yetenekler arasında gösteriliyor olması da elbette rastlantı bir durum değil. Fotografik bakış açısı, yaşıtlarından çok daha ileri olan Glunz, ilkokul döneminde hazırladığı resimlerde birleştirdiği renk payetleri sayesinde sayısız ödülün sahibi olmuş.

Daniela Glunz

Fotoğrafçılıklı ünlü olan Glunz aynı zamanda resim sergisi çalışmaları, kolajlar ve video çalışmaları da hazırlıyor. “Renklerin dünyası beni nereye götürürse, hangi alanda kendimi daha huzurlu ve rahat hissedersem, kendimi ifade etmem o kadar kolay oluyor” diyerek çalışma temelinde “huzur ve rahatlığın” olduğunu vurguluyor. Fotoğraf ve resim çalışmalarında Van Gogh, Edvard Münch, Andy Warhol gibi sanatında kendini ispat etmiş olan isimlerden ilham alan Glunz, “Kendilerini nasıl ifade edeceklerini çok net biliyorlar, ben sadece bu isimleri anlamaya çalışıyorum, kendime ait bir atmosfer yaratmaya çalışıyorum, bunu da yaparken “mutlu ve mutsuz” hallerden yararlanıyorum” diyerek, çalışmalarındaki ilhamın kaynağını anlatmayı amaçlıyor.

Haberin Devamı

Daniela Glunz

Moda çekimlerinde kadınların hep en neon renklerle gülümseleri gerektiğine inanan fotoğrafçı, günümüz sanatçılarının bir çoğunun kullandığı yeni teknolojilerden yararlanarak, estetik sınırları zorlama yoluna da gidiyor, bunun yanında renklerle fotoğraflarına farklı boyutlar kazandırıyor. Fotoğrafın rötüşlanabileceği ve sanatçının kendini ifade edebileceği zamanlarda teknolojiden kaçınmayan Glunz, iş resim yapmak olduğunda “boyalarından” yardım alıyor. “Elime renk paletini aldığımda nasıl hissediyorsam öyle çalışıyorum, ya çok neon renkler kullanıp çıtamı çok yükselttiğim “cesur” resimler çiziyorum ya da daha az pastel ton kullanıp “sade” çizimler yapıyorum”.

Haberin Devamı

Daniela Glunz

Dünya çapında sıklıkla takip edilen moda dergileri ve markalar için çekim çalışmalarına yoğun bir programla devam eden Glunz, yeni çalışmalara devamlı olarak açık olan bir fotoğrafçı. Fotoğraf çalışmalarının yanı sıra sergi çalışmalarıyla da zamanını verimli kullanmaya çalışan sanatçı, aynı zamanda yeni teknikler geliştirmek konusunda da yoğun araştırmalar yapıyor.

Daniela Glunz’ın çeşitli çalışmalarını galerimize göz atarak görebilirsiniz.

Yazarlar