Stil Değişken Silüetler

Değişken Silüetler

20.02.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

İnsan vücudunu farklı kültürlerden ilham alarak yeniden şekillendiren Norveçli fotoğrafçı Solve Sundsbo , cinsiyet, vücut tipi, ırk ve bunun gibi birçok elementi kullanarak, ortaya yaratıcı bir iş çıkardı.

Değişken Silüetler

Kuzey ile Güney insanın hem dış görünüş, hem de hayat tarzı farklılıklarının incelendiği, W Magazine ‘nin Mart ayı için hazırlanan çalışmada Solve Sundsbo, ünlü model Lara Stone’nu dört parçaya ayırdı. Doğa, karşı cins ve hayvan motifleriyle yanyana konarak hazırlanan fotoğraflar aynı zamanda, Marie Chaix’in stilistliğinde 2012 ilkbahar trendlerine de hakim bir portre çiziyor.
Uzun zamandır yapılan en estetik editoryal çalışma olan “ The Ever Changing Face of Beauty “ yani güzelliğin değişen yüzü, ‘Bright Ideas’ (zeki fikirler), ‘Flower Power’ (çiçeğin gücü), ‘Inside Out’ (tersyüz) , ‘Ancient Secret’ (eski sır) and ‘His and Hers’ (onlara ait olan) şeklinde dört farklı tema ile oluşturuldu.Sundsbo’nun gölge ve ışıklar konusundaki farklı uygulamaları, fotoğraflarına bir ruh katarak onlarda bir kırılganlık ve gerçeklik hissi uyandırıyor.

Haberin Devamı

Değişken Silüetler

Jerry Stafford’un yaratıcı uzmanlık yaptığı çalışma, oluşturulan temalara uygun bir şekilde renklendirilmiş. Siyah, kırmızı,mavi, yeşil ve morun ağırlık verildiğini gördüğümüz çalışma, hem renk paleti hem de alınan ilhamlar açısından, önümüzdeki sezonun modasını yansıtmakta.
Bizce, Sundsbo’nun bu futurustik ve artistik çalışmasının en dikkat çekici kısmı ise, doğa elementlerinin tamamlandığı kıyafetlerle olan mükemmel uyumu!..
 

Yazı; Modazon.com / Selin Çetinkaya

Yazarlar