Dekorasyon Dengeli kadınlar beyazı, güçlü kadınlar siyahı tercih ediyor

Dengeli kadınlar beyazı, güçlü kadınlar siyahı tercih ediyor

15.12.2017 - 14:17 | Son Güncellenme:

Kadınlar evlerinde karakterlerine uygun renkleri tercih ediyor. Seçtiğimiz renkler bizlere bilinçaltımıza hangi sinyalleri veriyor?

Dengeli kadınlar beyazı, güçlü kadınlar siyahı tercih ediyor

Kültürden kültüre değişmekle birlikte,antik çağlardan bu yana, birçok renge değişik anlamlar yüklenmiştir. Renklerin her birinin fizyolojik ve psikolojik açıdan farklı etkileri bulunmaktadır.

Haberin Devamı

İş yaşamında, günümüzün büyük bir bölümünü geçirdiğimiz ofislerimiz, zaman zaman günün stresini attığımız ve yemekler pişirdiğimiz mutfaklarımız, hijyene ulaştığımız banyo,renkleri ile psikolojimizi etkilemekte ve seçtiğimiz renklerle bizlere bilinçaltımızdan bazı sinyaller vermekte.
Peki bu renkler bizlere bilinçaltımıza hangi sinyalleri veriyor?

Konu ile ilgili yorum yapan COANTE Kurumsal İletişim ve Pazarlama Yöneticisi Nazlı Bahçeyaka, ‘’Yaşam alanlarında renklerin karaktere uygun kullanımı, enerjinin akışını değiştirerek içmekanlarda istenilen ambiyansın yakalanmasını sağlar’’ dedi.

Dengeli Kadınlar Beyazı, Güçlü Kadınlar Siyahı Tercih Ediyor!

Renklerin etkilerini açıklayan Bahçeyaka, ‘’Beyaz saflığın, yeni başlangıçların ve barışın rengidir. Işığı yansıtan ve ortama ferahlıkkatan beyaz; parlak, saf, mutluluk ve enerji vericidir. Bunun yanı sırahijyeni, asaleti, zarafeti ve soğukkanlılığı da ifade eder. Beyaz, genellikletemizliğe çok önem veren, dengeli ve net kişiliğe sahip olan kadınların tercih ettiği bir renktir.

Haberin Devamı

Çoğu ülkede matemi temsil eden siyah ise; her alanda gücü sembolize eden asil bir renktir. Aynı zamanda konsantrasyonu artıran renklerin başında gelir. Mutfak ya da banyo seçimlerinde siyahı tercih eden kadınlar genellikle güçlü ve asil kadınlardır.’’ dedi.

Hızlı Kadınlar Kahverengi’den Yana

‘’Kahverengi ise; doğalın, plan ve sistemin rengidir’’ diyen Nazlı Bahçeyaka,‘’Kahverengi aynı zamanda, toprağın rengidir ve insanlar üzerinde canlılık etkisi yaratarak hareketleri hızlandırır. Tasarımda bu rengi tercih eden kadınlar, yerinde duramayan, enerjik ve sürekli hareket halinde olan kadınlardır. Uzun süre aynı yerde oturduklarını göremezsiniz.

Dolayısıyla duvarlarını, yerlerini, banyo ya da mutfaklarını tasarlarken, kahverengi ürünler tercih eden kadınlarımız, genel olarak enerjik ve doğal yapıya sahip kişilerdir’’ dedi.

Ağır Kanlı ve Ciddi Kadınlar Gri Rengine Bayılıyor!

Yorumlarına devam eden Bahçeyaka, ‘’Gri rengi diplomatik ve ağır bir renktir. Kahverenginin enerjisinin aksine,hareketsizliği ve yavaşlığı temsil eder. Uzlaştırıcı bir renk olan gri, daha atik kişiler için sadece tamamlayıcı bir tasarım rengidir ve onlar için fazla kullanıldığı ortamlarda bunaltıcı bir havaya neden olabilir. Ancak daha yavaş ve ciddi bir yapıya sahip kadınlar için bu durum farklıdır ve gri vazgeçilmez renkleridir denilebilir’’ dedi.

Haberin Devamı

Karakterler Tercihi Etkiliyor…

Bahçeyaka; ‘’Ev dekorasyonunda doğal kuvars taşından ürettiğimiz ürünleri tercih eden kadınlarımızın, tercih sırasında kişilikleri devreye giriyor diyebiliriz. Bizim için mühim olan şey, Coante’yitercih eden herkesin kendini özel hissetmesi,Coante ile kişilerin yaşam alanlarını kendi zevklerine göre tasarlayabilmesi.”diyerek sözlerini tamamladı.

Yazarlar