Sağlık Dirseğin İç Kısmında Ağrı Ve Şişlik Neden Olur?

Dirseğin İç Kısmında Ağrı Ve Şişlik Neden Olur?

12.07.2021 - 01:50 | Son Güncellenme:

Dirsek vücutta en hassas olan ve en fazla kullanılan yapılardan bir tanesidir. Bu yapıların zarar görmesi kişiye rahatsızlık verebilir. Özellikle dirseğin iç tarafında görülen şişliğin ve ağrının nedenini sizler için derledik.

Dirseğin İç Kısmında Ağrı Ve Şişlik Neden Olur

Dirsek iç taraf ağrısı, çoğu zaman medial epikondilit ya da golfçü dirseği şeklinde bilinen problemden kaynaklanmaktadır. El bileği ile dirseğin arasında yer alan, el bileğinin içe doğru bükülmesini sağlamakta olan kaslar dirseğin iç tarafında kol kemiği humerusa yapışmaktadır. Avucu içe döndürmeyi sağlamakta olan kaslar da buraya tutunmaktadır.

Haberin Devamı

 Dirseğin İç Kısmımdaki Ağrı Nasıl Olur?

 Kaslar genel olarak kemiğe yapıştığı alanda tendon denilen kuvvetli bağ dokusu liflerine dönüşmektedir. Ön kol kaslarını ani bir şekilde zorlayan bir travma durumunda ya da belirli olan hareketlerin aşırı tekrarlanması sebebiyle tendonlar yıpranabilmektedir. Ayrıca zedelenerek şiş ve ağrılı bir hale gelebilmektedir.

 Medial epikondilit adı verilen hastalıkta dirsek iç kısmında kemik çıkıntı üstüne bastırıldığı zaman ağrı hissedilmektedir. Golfçü dirseği olarak isimlendirilmiş olsa da kol veya bileğin kullanılmasını gerektiren herhangi bir faaliyet içerisinde gelişebilmektedir.

 Dirseğin İç Tarafında Ağrı ve Şişlik Neden Olur?

 Dirsekte en sık iltihap sebebi olan olekranon bursit konusuna bakıldığında dirsek şişmesinin en önemli bir sebebini oluşturmaktadır. Bu hastalık genellikle şişlik, ağrı, kızarıklık ve bununla birlikte ısı artışı ile kendini gösterebilir. Ayrıca kronik yapılı ve enfeksiyonlu olan bazı vakalarda akıntı da olabilmektedir.

Haberin Devamı

 Dirsek Ağrısı İçin Hangi Doktora Gitmek Gerekir?

 Şiddetli bir darbenin alınması, düşme ve benzeri gibi bir travmatik durumlar dışında, dirsek ağrısı için gidilmesi gereken bölüm fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümüdür. 

Yazarlar