Sağlık Disfonksiyon Nedir? Disfonksiyon (Disotomi) Kelime Anlamı Ve Disfonksiyonel Hastalıklar Nelerdir?

Disfonksiyon Nedir? Disfonksiyon (Disotomi) Kelime Anlamı Ve Disfonksiyonel Hastalıklar Nelerdir?

07.09.2021 - 15:56 | Son Güncellenme:

Disfonsiyon, erkeklerin cinsel ilişki esnasında penisinin ereksiyon haline gelmemesi anlamına gelen bir kavram olarak bilinir. Normal koşullar altında erkeklerin cinsel organı kısa süre içerisinde cinsel ilişkiye hazır hale gelmektedir. Bu uyarılma sonucunda atardamardan gelmiş olan kan, penis iç kıskında yer alan toplardamarda toplanır ve ereksiyon yani sertleşme sağlanmış olur. Bu durum çeşitli sebeplerden dolayı ereksiyon geçiremez ve bu cinsel birliktelik yaşanmaz. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Disfonksiyon Nedir Disfonksiyon (Disotomi) Kelime Anlamı Ve Disfonksiyonel Hastalıklar Nelerdir

Birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkabilen erektil disfonksiyon, penisin cinsel birleşme esnasında yeteri kadar sertleşmemesi ya da sertleşmemesi anlamına gelir. 

Haberin Devamı

Disfonksiyon Nedir ve Ne Anlama Gelmektedir?

Disfonksiyon; uyuşturucu, sigara, alkol, penise az kan gitmesi, kullanılan ilaçların ortaya çıkardığı yan etkiler, yaş ilerlemesi, kaygı, depresyon, stres, testosteron hormonlarında meydana gelen yetersizlik gibi nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan bir durumdur. Bazı durumlar geçici olabilirken, bazı durumlar ise kalıcıdır.

6 aydan fazla devam eden bir sorun varsa bir doktora gidilmesi gerekir. Disfonksiyon en kısa tanımıyla çeşitli nedenlere bağlı olarak penisin sertleşmemesi anlamına gelir. Bu nedenler psikolojik sebeplerden de doğabilir. 

Disfonksiyon Kelime Anlamı ve Disfonksiyonel Hastalıklar Nelerdir?

Disfonksiyon; kelime anlamı olarak görev bozukluğu anlamına gelir. Bir şeyi eskisi gibi yerine getirememe, görev esnasında görülen anormallik, uyumsuzluk anlamına gelir. Erkeklerde erektil disfonksiyon gibi rahatsızlıklar meydana çıkabileceği gibi kadınlarda da anormal olan vajinal kanamalar meydana gelebilir.

Haberin Devamı

Anormal vajina kanamaları, genellikle regl dönemlerinde ve çoğu kadında görülebilen bir rahatsızlıktır. Sıkıntı, stres, spor, kaygı, depresyon hali, üzüntü gibi pek çok fiziksel ve psikolojik neden bu rahatsızlığa sebebiyet verebilir. Kadın üreme sistemlerinde bu durum sık sık görülebilen bir durumdur. Altta yatan herhangi bir hastalığa bağlı olarak ortaya çıkan adet düzensizliklerinde ortaya çıkan anormal kanamalara verile addır. 

Anormal kanamalarda herhangi bir lezyon bulunamaz. Diğer hastalıklar da dikkate alınarak hastalığın tedavisi uygulanır. 35 yaş üzeri kadınlarda kanama durmuyorsa cerrahi işlem gerekir. Erektil disfonksiyonun tedavisinde ise çeşitli yöntemler kullanılır. Erkeklerin partneriyle birlikte konuşarak bu konuyu aşması gerekir. Yaşam tarzındaki bazı değişiklikler, iğne tedavisi gibi yöntemler de uygulanan tedavi yöntemlerinden biridir.

Yazarlar