Sağlık Diyabetik Retinopati Nedir, Neden Olur? Retinopati Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diyabetik Retinopati Nedir, Neden Olur? Retinopati Tedavisi Nasıl Yapılır?

05.07.2022 - 23:42 | Son Güncellenme:

Yaşanabilecek olası sağlık sorunları içerisinde diyabetik retinopati gelmektedir. Özellikle bu rahatsızlık konusunda bilgi almak isteyen birçok kişi internetten araştırma gerçekleştiriyor. Peki, diyabetik retinopati nedir, neden olur? Retinopati tedavisi nasıl yapılır tüm detayları ile derledik.

Diyabetik Retinopati Nedir, Neden Olur Retinopati Tedavisi Nasıl Yapılır

Göz ile ilgili bir rahatsızlık olması üzerinden birçok kişinin yaşadığı sorunlar içerisinde diyabetik retinopati gelmektedir. Bunun tam olarak ne olduğu ve neden olduğuna yönelik ise birçok kişi bilgi almaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Diyabetik Retinopati Nedir, Neden Olur?

Gözleri etkileyen bir diyabet komplikasyonu olarak diyabetik retinopati öne çıkıyor. Gözün arka kısmındaki ışığa duyarlı olan dokunun, kan damarlarının zarar görmesinden kaynaklanan bir durumdur. Aynı zamanda yeni kan damarları oluşturma durumu ortaya çıkmaktadır.

Retinopati Tedavisi Nasıl Yapılır?

Genelde bu tip bir sağlık sorununa karşı lazer tedavisi uygulaması ele alınmaktadır. 2 ya da 3 seans doğrultusunda yapılan bir uygulama olarak öne çıkmaktadır. Özellikle gözün iç kısmına kanama başlamadan önce tedavini yapılması çok önemlidir. Zira şiddetli kanama söz konusu olduğu vakit lazer tedavisinin yapılması mümkün olmamaktadır.

Yazarlar