Editörün Seçtikleri Diyetim diyet olsun

Diyetim diyet olsun

08.10.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Diyetim diyet olsun

Diyetim diyet olsun


       Fazla kilolar birçok kişinin derdi. Daha çok yanlış beslenmenin sonucunda hem estetik, hem de sağlık kaygısıyla çözümler aranıyor şişmanlığa. Ama bilinçli bir yaklaşım göstermeye de dikkat etmek gerek. Bu sorunu gidermek için birtakım ilaçlar da satılıyor. Bunlardan kimi vücuttaki yağı atıyor, kimi fazla yemeyi önlüyor. Nutrition 21 de bu tür ürünler satan bir marka. Kendilerine internette güzel ve zengin bir site yapmışlar. Elbette kendi ürünlerinin tanıtımına yönelik bir site. Ancak içinde çok hoş bilgiler de var. Diyet yemekleri, sağlık bilgileri, diyetisyen tavsiyeleri, bir diyetisyene soru sorabilme imkanı, diyet yayınları gibi bölümleri var. Rehber kısmına estetik ve zayıflama merkezlerinin, restoranların adreslerini koymuşlar.
       Sloganları, sağlıklı ve zinde yaşama dönüş. Bu minvalde şişmanlık ve beslenmeyle ilgili temel bilgilerin yanında her türlü sağlık ve diyet haberine de yer vermişler. Haber arşivleri de geniş.
       Normalden daha fazla yağ barındıran şişmanlıkların anlatıldığı obezite, bunun çocuklarda görülen biçiminin nedenleri, bitkisel ilaçların bilimsel ellerde uygulama şekli fitoterapi, sağlıklı beslenme şekilleri bu konulardan bazıları.
       Gelelim diyet yemeklerine, bizim de asıl mevzumuza: Salatalar (bu kısım henüz yapım aşamasında), tatlılar, pilavlar, ana yemekler ve çorbalardan oluşan kategoriler halinde düzenlenmiş bu bölüm. Ana yemeklerde altı yemek tarifi var. Her birinin kalori değeri yazılmış.
       Yapımı kolay ve kullanılan malzemelere bakılırsa oldukça da lezzetli. Diğer bölümlerde ise bir - iki reçete var. Tatlılar yapay tatlandırıcılı. Ama tarif sayısı arttıkça çok da hoş bir diyet yemekleri arşivi olacağı kesin. Bir de kendi kulüplerini kurmuşlar. Dolduracağınız bir formla üye olabileceğiniz bu kulüp, çeşitli zamanlarda konuya ilişkin forumlar düzenliyor ve bunu size haber veriyor. Daha detaylı bilgi için www.diyetim.com adresini tıklayın.

       GÜNÜN YEMEĞİ
       Domatesli Tart, 6 kişilik / Hazırlama süresi: 45’

       Malzemeler:
       1 paket milföy hamuru (5’li), 6 domates, 125 gr diyet konserve ton balığı, 1 su bardağı kaşar rendesi, 2 yemek kaşığı hardal, 1 çay bardağı krema, tuz, karabiber

       Hazırlanışı:
       Milföy hamuru yumuşayınca, bütün parçaları birleştirip yoğurun. Hamuru bir tart kalıbının dibine ve kenarlarına yayın. Hamurun dibine çatalla delikler açın. Üzerine bir yemek kaşığı hardal sürün. Domatesleri yarım ay şeklinde dilimleyin. Tuzlayıp biberleyin. Ton balığını bir kaba boşaltıp çatalla ezin. Hamurun üzerine ton balığının yarısını yayın. Üzerini domateslerle örtün. Kalan balıkları domateslerin üzerine boşaltın. Tekrar domatesle döşeyin. Krema, bir yemek kaşığı hardal ve rendelenmiş kaşarı karıştırın. Tartın üzerine yayın. 200 derece fırında 25 dakika pişirip sıcak servis yapın.

       GÜNÜN MÖNÜSÜ
      

  • Mantar çorbası
  • Domatesli tart
  • Salata

  • Yazarlar