Cilt Bakımı Doğum çatlakları nasıl engellenebilir?

Doğum çatlakları nasıl engellenebilir?

18.09.2017 - 09:52 | Son Güncellenme:

Gebelik döneminde; Kilo artışı, derinin gerilmesi, hormanal değişim ciltte çatlak oluşumuna sebep olur. Peki bu nasıl engellenebilir?

Doğum çatlakları nasıl engellenebilir

Çatlak, derinin aşırı gerilmesine bağlı olarak, cildin elastin ve kolajen dokularındaki tahribat sonucunda ortaya çıkan bir çeşit deri yırtılmasıdır.

Karın, kalça, kolların iç yüzeyleri ve göğüs uçları çatlakların sık görüldüğü bölgelerdir.

Gebelik süresince alınan kilolar ve derinin gerilmesi çatlak problemini kaçınılmaz kılıyor. Fakat gebeliğiniz itibari ile alacağınız birkaç basi önlemle çatlak görüntülerini hafifletebilirsiniz.

Dengeli beslenmek, hızlı kilo alıp vermekten kaçınmak, düzenli ama çok zorlayıcı olmayan egzersizler çatlakların oluşumunun azalmasında etkilidir.

Çatlaklarla mücadele etmek için çatlak oluşumu riski bulunan kişiler vücudunda gerektiği bölümlere doğru cilt bakım ürünüyle nemlendirmesi gerekir.

Haberin Devamı



Derinin nemini, yağını artıran, elastikiyetini koruyan genellikle lokal kullanılan bir takım ürünlerle olabildiğince az oluşması sağlanabilir.

Bio-Oil cilt bakım yağı gebelik döneminin 4.ayından itibaren günde 2 kez düzenli kullanımla çatlak oluşumunu önlemeye destek olur. Cildin beslenmesi için faydalı özel vitaminler ve doğal bitki özleri, yağ bazlı bir karışımla birleştirilerek en etkili hale getirilir.

İçeriğinde bulunan ve özel olarak geliştirilen PurCellin Yağı™, doğal bitki özlerinin ve vitaminlerinin cilt tarafından kolayca emilmesini ve yağlı bir his bırakmamasını destekler. Cildin yumuşak, pürüzsüz ve esnek olmasına yardımcı olur.

Doğru cilt bakım ürünü kullanarak anne adaylarında küçük izler bırakabilecek çatlaklar, hayatınıza anlam katacak varlığın gelişinde sorununuz olmasın.

Haberin Devamı

Yazarlar