Geçiş sezonu için stil önerileri

Ne giyeceğimize karar verirken en çok zorlandığımız sezon şüphesiz geçiş sezonları. Hava sıcaklıklarının değişken olduğu geçiş sezonlarında sabah evden çıkarken giydiklerimiz gün içinde bizi pişman edebiliyor. Bir yandan vücut ısımızı dengelemeye çalışırken bir yandan da iyi görünmek için oldukça efor sarf ediyoruz. Peki geçiş sezonuyla nasıl başa çıkılır?

Aslında 2016 sonbahar trendleri yazdan sonbahara geçişimizi bir miktar kolaylaştırıyor. Üstelik yazın severek giydiğimiz birçok parçayı rafa kaldırmak zorunda değiliz. Aksine yazlıkları, bu geçiş sezonunun en havalı parçaları haline getirmek bizim elimizde.

Haberin Devamı

Yapmanız gereken yazlıklarınızı birkaç sonbahar parçasıyla bir araya getirmek. Çiçekli elbiseler, açık omuzlu üstler, kotlar, slip elbiseler ve braletler gibi yazın moda olan birçok parça sonbahar ve kış aylarında da vitrinlerdeki yerini sürdürmeye devam edecek. Bu parçaları kullanırken sezonun dışında kalmamak ve rahatımızı bozmamak için neler yapmalıyız? Yaz sezonunda severek giydiğimiz parçaları sonbaharda da giymeye nasıl devam edebiliriz? İşte konuyla ilgili merak ettiğiniz her şey ve geçiş dönemi için kombin önerileri..

Yazlık elbiseleri kaldırmayın

Renk renk, uçuş uçuş elbiselerin sadece yazın giyilebileceği düşüncesini aklınızdan çıkarın. Bohem çiçekli elbiseleri 2016 sonbaharında da bol bol göreceğiz. Kombinlerinize sonbahar havası katıp yazlık elbiselerle üşümekten kurtulmanın yolu ise ceketler. Kot, deri, blazer ve bomber ceketler hem komforlu hem şık sonbahar kombinlerinin tamamlayıcı öğesi.

Geçiş sezonu için stil önerileri

Kot pantolonlar geçiş dönemi için yaratılmış

Her sezonun vazgeçilmezi kot pantolonlar özellikle geçiş dönemlerinde en pratik alternatifimiz oluyor. Her türlü ayakkabı ve üstle kombinlenebilen kot pantolonlarla her tarzı rahatlıkla adapte edebilirsiniz. Ancak bu sonbahar sadeliği bir kenara koyun, kotlarınızı sıradanlıktan uzaklaştırın. Yamalı ve yırtık kotlar, alışılmadık paça boyları, özgür renk skalasından kendinize uygun olanı seçin. Veya, kombinleyeceğiniz parçaları seçerken daha savurgan davranın.

Haberin Devamı

Geçiş sezonu için stil önerileri

Katlar ekleyin

Braletler, crop toplar, slip elbiseler... Yazın en sevdiğiniz parçalarını rafa kaldırmak istediğinizden emin misiniz? Bence onları sonbaharda da giymenin bir yolunu bulabiliriz. Mesela braletlerin üzerine gömlek giyip yakasını açıkta bırakabiliriz. Crop toplarımızı bomber ceketlerle sonbahara adapte edebiliriz. Kylie ve Kendall Jenner'da, birçok bloggerda ve 2016-2017 koleksiyonlarında gördüğümüz gibi slip elbiselerin içine 90'lardaki gibi tişört giyebiliriz.

Geçiş sezonu için stil önerileri

Bot ve spor ayakkabılara yatırım yapın

Eylül ayında aniden başlayan yağmurlara, saatten saate değişen sıcaklıklara bütün şıklığınızla hazırlıklı olmak istiyorsanız kendinize birkaç bot ve spor ayakkabı almalısınız. Beyaz spor ayakkabılar 2016 bahar ve yaz aylarının favorisi olduğu gibi sonbahar sezonunda da öne çıkacak. Komforlu şıklık arayanların vazgeçilmezi beyaz spor ayakkabıları elbiseler, kot pantolonlar, mini şortlar başta olmak üzere istediğiniz her şeyle giyebilirsiniz. Botlar ise, 2016 sonbaharında pek çok renkte, desende ve modelde karşımıza çıkacak. Süet, kadife ve rugan botlar diğerlerinin biraz önüne geçeceğe benziyor.

Haberin Devamı

Geçiş sezonu için stil önerileri

Minilerinizin altına çorap giyin

Yazdan sonbahar sezonuna geçişte hava minileri çorapsız giymek için serin, opak çoraplar için ise fazla sıcak. Bunun için yapabileceğiniz en güzel şey birkaç renkte ve desende ince çoraba sahip olmak. İnce çoraplar nostaljik ve seksi bir hava yaratırken yazlık minilerinizi sonbahara taşımanızı kolaylaştıracak. Bir başka nostaljik alternatif ise dizüstü çoraplar.

Geçiş sezonu için stil önerileri