Cinsellik Evlilik öncesi cinsel check-up

Evlilik öncesi cinsel check-up

13.06.2014 - 15:00 | Son Güncellenme:

Jinekolog Dr. Ayşe Duman, genç kızların evlilik öncesinde cinsel checkup yapmaları gerektiğini savundu.

Evlilik öncesi cinsel check-up

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte düğün sezonu da açılmış oldu. Binlerce, yüz binlerce genç kız ‘pembe panjur’ hayalleriyle evlilik eşiğinden adım atmaya hazırlanıyor. Evliliğe dair yapılan planlar daha çok alınacak eşyalar, gelinlik modeli, balayı mekânları gibi konular özelinde şekillense de ‘ilk gece’ korkusu da kültürümüzün konuşulamayan ama değişmez bir kültür olarak zihinleri kurcalıyor.

Uzun yıllardır kadınlara özel zihinsel çalışmalar yapan Jinekolog Dr. Ayşe Duman, cinsellik algımızın çocukluk yıllarımızdan itibaren şekillendiğinden bahsetti. Çocukluğumuzdan itibaren ilk geceye dair şehir efsaneleri dinlediğimizin altını çizen Duman. ilk gece korkuları ile ilgili şunları söyledi:

"Birçok genç kız ilk gece yaşanan acıları, kilitlenmeleri hastanelik olmaları duyarak büyüyor. Yengeler, sağdıçlar genç kızı "Dişini sık sesini çıkarma" öğütleriyle ilk geceye hazırlıyor! Böylece cinselliğin orijinal tasarımından uzak, zihin - beden bütünlüğünü bozan kirli bilgilerle genç kız evliliğe adım atıyor. Ve denildiği gibi dişini sıkıyor, tüm beden kasılıyor! Şehir efsaneleri yazılımlarıyla bilinçaltı, genç kızı acıdan, ağrıdan hastanelik olmaktan korumak adına savunma kalkanlarını indiriyor. Esneme, gevşeme kabiliyetindeki dokuları adeta betondan duvara döndürüyor, ta ki kızımıza kızlığına zarar gelmesin. Kadın ve erkek, eksik olan yarımlarını tamamlamak, ihtiyacı olan enerji dengesine ulaşmak için çok ince sanatlarla cinsel fonksiyonları yaratılmışken, şehir efsaneleri, ilk gece korkuları bu büyüyü bozmaya yetiyor."

Ruh - zihin - beden bütünlüğünden uzak oluşturulan yaşam planlarının çok zararlı olduğunu belirten Dr. Ayşe Duman, bu zararları cinsel yaşamdaki sapmalara bakarak da anlayabileceğimizi ifade etti.

EVLİLİK ÖNCESİ CİNSEL CHECK-UP YAPIN

Haberin Devamı


Evlilik öncesinde düğün alışverişleri ya da çeyiz telaşından çok, genç kızların kendi bedenlerini ve ruhlarını tanımaları gerekliliğine dikkat çeken Jinekolog Dr. Ayşe Duman, genç kızların evlilik öncesi zihinsel olarak cinsel checkup yapmalarını tavsiye etti.Evlilik öncesi cinsel Chek-up için bazı sorular soran Dr. Duman, bu soruları cevaplarken kötü hisseden ya da cevaplayamayan genç kızlara muhakkak bir yardım almaları gerektiğinin de altını çizdi.

Yazarlar