Yaşam Faciaya ve lince kıl payı

Faciaya ve lince kıl payı

21.10.2009 - 00:02 | Son Güncellenme:

Avcılar’da meydana gelen trafik kazasında bir kişi ölürken, olaydan kısa süre sonra kalabalığın içine giren otomobilin sürücüsünü çevredekiler linç etmek istedi

Faciaya ve lince kıl payı

Avcılar’da, sağanak yağmur nedeniyle sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini keybettiği yağ yüklü kamyon bariyerlere çarparak devrildi. Yaklaşık 200 metre sürüklenen kamyonun sürücüsü Cemil Kaya (51), yola fırlayarak yaşamını yitirdi.
Kazadan bir süre sonra yolda duramayan bir otomobil, kaza yerindeki kalabalığın içine daldı. Şans eseri kimseye çarpmadan duran otomobilin sürücüsü çevredekiler tarafından linç edilmek istendi.
Bir yağ firmasına ait 34 ED 735 plakalı kamyon, önceki gece 0-1 Karayolu Topkapı yönü Hacı Şerif otobüs durağında, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kayarak, bariyerlere çarptı.
Yan yatan kamyon sürüklendikten sonra metrobüs yoluna girip karşı şeride geçerek durdu. Bu sırada sürücü Cemil Kaya, kırılan camdan yol ortasına fırladı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Kaya’nın hayatını kaybettiğini belirledi.

Linçten polis kurtardı

Kazadan hemen sonra 34 LBU 57 plakalı otomobil aşırı hız nedeniyle duramayarak, cesedin başında bekleyen kalabalığın arasına daldı. Kalabalık sağa sola kaçışırken, otomobil cesede 2 metre mesafede durdu. Çevredekiler, otomobilden inen sürücüyü alkollü olduğunu iddia ederek linç etmek istedi. Polisin kurtardığı sürücü ve otomobilde bulunan iki kadın, polis merkezine götürüldü.
Kaza nedeniyle yola savrulan margarin ve sıvı yağlar bir süre trafiği aksattı. Trafik, itfaiyenin temizleme çalışmalarının ardından normale döndü.

Yazarlar