Editörün Seçtikleri Futbolcuydu oyuncu oldu

Futbolcuydu oyuncu oldu

14.12.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Futbolcuydu oyuncu oldu

Futbolcuydu oyuncu oldu

       KIZILDERİLİ dövmesi, yaptığı çılgınlıkları, hırçınlığı ve maçoluğuyla dünya futbolunun unutulmaz isimleri arasına giren Fransız Eric Cantona, "Elizabeth" filmiyle oyunluğa adım attı.
       Manchester United takımıyla özdeşleşen Cantona'nın, geçen yıl futbolu bıraktığını açıklaması, Manchester'ın borsadaki hisselerinin bir anda 7 milyon frank değer kaybetmesine neden olmuştu. 1992'de geldiği İngiltere'de hiçbir yabancı futbolcuya nasip olmayacak kadar popülarite kazanan Cantona, filmdeki sarayın eşcinsel "Mary Of Guise"ı rolüyle adından söz ettirmeye devam ediyor.
       Hint asıllı yönetmen Shekpar Kapur'un çektiği film, İngiltere'nin siyasi çalkantılar ve terör olaylarının yaşandığı 1554 yılında geçiyor. Kraliçe Mary'nin ölümüyle darmadağın olan ülkenin tahtına, üç yaşındayken, 8. Henry'nin gayrimeşru çocuğu ilan edilen Elizabeth geçer. Halk için yeni bir umut kaynağı olan ve çocukluk aşkı Lord Robert Dudley ile tutkulu bir birliktelik yaşayan Elizabeth, komplolar, suikastlar ve duygusal çelişkilerle dolu bir dünyaya karşı adamlarıyla birlikte mücadele verir.
       Türkiye'de, 12 sinemada vizyona giren filmin adı, "En İyi Kadın Oyuncu" ve "En İyi Kostüm Tasarımı" dallarında Oscar aday adayları arasında geçiyor.



Yazarlar