Stil Galatamoda 2012

Galatamoda 2012

18.06.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Her yıl düzenli olarak faaliyet gösteren ve tasarımcıların aktif olarak katıldığı Galatamoda bu yıl Maçka Parkı’nda yapıldı.

Galatamoda 2012

Maçka Parkı’nın Galatamoda için Akaretler’de yapıldığı geçen seneden sonra piçilmiş kaftan olduğu herkesçe hem fikir oldu. Park havası ve birbirlerine komşu tasarımcı standları samimi bir atmosfer oluşturmuştu. İlk gününde ziyaret ettiğimiz Galatamoda “uygun” fiyat politikasıyla tasarımcıların Galatamoda haftasına özel koleksiyonlarını sundukları ve takipçileriyle birebir buluşup sohbet ettikleri bir platform haline geldi. Samimiyeti ve yaz aylarında yapılıyor olması, moda severlerin güneşli günlerde rahatça dolaşabilmelerini sağlıyor. Elbette tasarımcılar için sıcak havada sabahtan erken saatlerden itibaren standlarda durmak sıkıcı olabilir ancak, bu yıl Maçka Parkı’nın ortasında bu durumda düşünülmüş ve standlara yakın, herkesin rahatça sohbet edilebileceği bir lunch hazırlanmış olması. Keyifle sıcak havada buz gibi limonatalarınızı yudumlayarak tüm haftasonunda keyifle sohbet edenlerin beğenisine diyecek yok=)

Haberin Devamı

Galatamoda 2012

Sosyal medyadan günlerdir duyurduğumuz ve tasarımcılara ulaştığımız gibi bu yaz gününde rengarenk tasarımların içinde bulduğumuzda, twitter hesabımızdan attığımız ilk mesaj; “Hava çok sıcak en uygun ziyaret saati 18.00’den sonrası olabilir”, oldu. Sıcakların iyice kendini hissettirdiği günlerde tabii herkes farklı saatlerde Galatamoda’yı ziyaret etti ama çoğunluğun akşam saatlerinde rahatça dolaştığını gözlemledik. Sosyal medyanın gücüne bir kez daha inandığımız Galatamoda herkesin tüm detayları öğrenebildiği ve paylaşımlar sayesinde Maçka’ya uğradığı güzel bir etkinlik oldu.

Galatamoda 2012

Galatamoda’ya katılan bir çok tasarımcı etkinliğe özel koleksiyonlarıyla katılımcılara farklı tarzlarını yansıttılar. Özgür Masur’un, geçtiğimiz sezon hayranlıkla izlediğimiz ebru-lale desenli koleksiyonunu standa çıkardığını gördüğümüzde yeniden heyecanlandık. Geçtiğimiz günlerde haberini yapmış olduğumuz Özlem Uygun uğradığımız ilk stand oldu. Geometrik desenlerle bezenmiş koleksiyonu yaz günlerinde özellikle “günlük şıklığın” adresi oluyor.

Haberin Devamı

Galatamoda 2012


Elif Cığızoğlu’nun standını sanıyoruz ki herkes bizim kadar beğendi, tasarımcı özellikle büsküllü modelleriyle gündüz-gece şıklığını bir arada yakalayabileceğiniz bir sunum yapmıştı. Istanbul Fashion Week’te defilelerini birlikte yapan ve renk konusunda çok güvendiğimiz Zeynep Erdoğan ve Günseli Türkay’ın standları yine bir aradaydı. Yeni sezonun en trend parçası olan “büstiyerler”, “mini elbiseler” Erdoğan ve Türkay’ın en beğenilen parçaları oldu.

Galatamoda 2012


Erkek giyim konusunda kendini yıllardır başarılı çalışmalarla ispatlamış olan Niyazi Erdoğan’ın “toplumsal mesaj” içerikli tişörtleri esprili diliyle bizi kendine hayran bırakan en çekici detay oldu. Erdoğan ayrıca Sünnet koleksiyonundan tasarımlarını da Galatamoda’ya özel fiyatlarla satışa çıkarmıştı.

Galatamoda 2012

Standların arasında dolaşırken bir süredir sıkça takip ettiğimiz ayakkabı tasarımcısı Pınar Arkun, romantik renkleriyle gündüz-gece kolayca kullanabileceğiniz tasarımların arasında, yaz sezonunun başlamasıyla birlikte “gelinler” için özel gelin ayakkabılarının da satışı yapılıyordu. Hatırlatmadan geçemiyoruz, tasarım olmasına rağmen Arkun’un ayakkabılarının fiyatları oldukça uygun. Galerimize göz atarak farklı tasarımları görebilirsiniz.

Haberin Devamı

Galatamoda 2012


Galatamoda’yı ziyaret eden takipçilerin keyifle geçirdikleri günlerden sonra, en başta da dediğimiz gibi Maçka Parkı Galatamoda için biçilmiş kaftan! Seneye daha yoğun bir ilginin olmasını ümid ediyoruz.
 

Yazarlar