Editörün Seçtikleri Geleceğin yazılımcıları "Kodlama Eğitimi"nde yetişiyor

Geleceğin yazılımcıları "Kodlama Eğitimi"nde yetişiyor

16.08.2016 - 14:22 | Son Güncellenme:

KidzMondo Yaz Kampı’nda çocuklar istedikleri uzmanlık alanını seçiyor ve o mesleğin tüm detaylarını deneyimleyerek keşfediyor. Hayat Kurtaran Meslekler Eğitimi, Medya Eğitimi, Sahne Sanatları Eğitimi’nin bulunduğu Yaz Kampı programına son olarak Kodlama Eğitimi de dâhil oldu.

Geleceğin yazılımcıları Kodlama Eğitiminde yetişiyor

KidzMondo Yaz Kampı’na katılan çocuklara yepyeni bir program daha! İstanbul Aydın Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan ‘Kodlama Eğitimi’ne katılan çocuklar hembilgisayar teknolojisi ve terminolojisi, donanım-yazılım bilgilerini öğrenecek hem de kodlama ve tasarım becerisi kazanacaklar.

Haberin Devamı

Trump Alışveriş Merkezi’nde yer alan, mimarisiyle gerçek dünyanın küçültülmüş hali olan eğlence&öğrence şehri KidzMondo’nun yaz kampında çocuklar, yaz tatili süresince hem eğlenecekler hem de hayal ettikleri mesleği keşfetme şansı bulacaklar.

KidzMondo kodlama eğitimi ile ilgili Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Bilişim Garaj Akademisi Kurucusu Doç.Dr. Selçuk Özdemir’in soru ve cevapları...

Kodlama eğitim programını anlatabilir misiniz?

Bu programda çocuklara hem bilgisayar teknolojisi ve terminolojisi, donanım- yazılım bilgilerini öğretip hem de kodlama ve teknoloji tasarım becerilerini kazanmalarını istiyoruz. Kodlama eğitimi alan her çocuğun geleceğe daha emin adımlarla ayak basacağını düşünmekteyiz.

Haberin Devamı

Eğitimlerimizde çocuklara, güneş enerjisiyle çalışan otomobil veya toryumla çalışan mobil nükleer santralleri öğretmiyoruz ama önümüzdeki 10 yılda bunları yapabilecek olanlara ihtiyaç duyacakları “zihinsel alet kutularını” kazandırıyoruz. Bu alet kutularında, günümüzde dijital inovasyon dendiğinde akla gelecek tüm bileşenler var: yazılım, sensör, mikro denetleyici, 3d tasarım ve üretim gibi…

Bilişim Garaj Akademisi olarak Türkiye’nin ilk çocuk şehri KidzMondo ile bir işbirliğine imza attık. KidzMondo çocukların eğlenerek öğrendiği, gerçek hayatı deneyimlediği bir tema park… Yaz dönemi boyunca da farklı uzmanlık alanlarında yaz kampı düzenliyor. İşte KidzMondo Yaz Kampı’nın bir bölümünü de ‘Kodlama Eğitim Programı’ oluşturuyor.

KidzMondo’nun yaz okulunda özel kodlama eğitimi veriyoruz. Yaz okuluna katılan öğrencilere ders sürelerince birer dizüstü bilgisayar temin ediliyor, bütün dersleri o bilgisayarlar üzerinden gerçekleştiriyorlar. Çocuklar eğitim programlarından arta kalan zamanda isterlerse çıkış saatine kadar parkta kalıp aktivitelere devam edebiliyorlar.

Böyle bir program geliştirmekteki amacınız neydi?

Teknoloji çağı hızlı gelişiyor. Bilişim teknolojileri, “emek” kavramının anlamını tamamen değiştiriyor. Bugünün ilkokul öğrencileri büyüdüklerinde bedenlerini kullanabilecekleri “emek yoğun” işlerin çoğu kaybolmuş olacak. Gelecekte iş dünyasına atılacak çocuklarımızın da bu teknolojik hıza ayak uydurmaları için bu sistemi geliştiriyoruz. Bu eğitimi almış olan çocuklar gelecekte iş hayatında çok büyük avantaj sahibi olacaklar.

Haberin Devamı

Kodlama eğitimi içerisinde 3 boyutlu tasarım, elektronik/robotik tasarım ve kodlama, web tasarımı ve bilişime girişimcilik içerikleri barındırıyor. Bu sistemler şu anda bile hayatımızı yüksek derecede etkiliyorsa ileride bu etki çokdaha fazla olacak, çocuklarımızın gelecekteki hayatları için bu programı geliştiriyoruz. Silikon Vadisi’nde kurulu ve bugün dünyayı derinden etkileyen yüzlerce bilişim firmasının kurucuları bilişimle bir şeyler üretmeye 8’li 9’lu yaşlarında başlamışlardır. Bilişimle üretim becerilerinin kazanılması için üniversite yılları çok geç.

Kodlama eğitiminin hedefinde hangi çocuklar var? Hangi yaş aralığı çocuklar bu eğitime katılabilir?

Bu programlara katılmaları için çocuklardan özel yetenekler veya performanslar beklemiyoruz. KidzMondo Yaz Kampı’ndaki kodlama eğitimimize 7-12 yaş aralığındaki tüm çocuklarımız katılabilir.

Haberin Devamı

Bu eğitim çocuklara neler katacak?

Bu eğitimlerin en büyük özelliği çocukların tamamı “bilgisayar benim yazdığım komutları/emirleri yerine getiriyor” duygusunu yaşıyor. Çocuklar, bilgisayarın sadece eğlence veya iletişim değil, aslında bir üretim ve değer yaratma aracı olduğunu anlıyor ve bu yönde önemli bilgi beceriler kazanıyor. Bilgisayar programlama, robot tasarım, web tasarımı ve 3D öğrenmenin yanında karşılaştığı problemlere çözüm geliştirme, eleştirel düşünme, işbirlikli çalışma gibi 21. Yüzyılın “evrensel okuryazarlığı” olarak da ifade edilen çok temel bilgi ve becerileri elde etme şansını yakalayacaklar.

9 Eylül’e kadar devam edecek KidzMondo Yaz Kampı’na çocuklar ayrıca seçtikleri eğitimlere ister bir hafta, ister yaz dönemi boyunca katılabiliyor. Ayrıca çocuklar eğitim programlarından arta kalan zamanda isterlerse kapanış saatine kadar parkta kalıp diğer aktivitelere de katılabiliyorlar. KidzMondo Yaz Kampı’nda çocuklar istedikleri uzmanlık alanını seçiyor ve o mesleğin tüm detaylarını deneyimleyerek keşfediyor.

Haberin Devamı

Yaz Kampı programında ayrıca Hayat Kurtaran Meslekler Eğitimi, Medya Eğitimi, Sahne Sanatları Eğitimi de yer alıyor.Haftanın beş günü 09:30-18:00 saatleri arasında düzenlenecek yaz kampları için önerilen yaş aralığı 5-11…

Yazarlar