Güzellik Güzellikler diyarında

Güzellikler diyarında

22.07.2010 - 09:37 | Son Güncellenme:

Sanılanın aksine, kadınlar kıyafet ve ayakkabıdan çok, bakıma para harcıyor. P&G güzellik uzmanıyla Dubai’de bir araya gelip bu yaz daha güzel görünmek için neler yapabileceğimizi konuştuk.

Güzellikler diyarında

Suzan Yurdacan/ Elle Dergisi

Güzel görünmek benim umurumda değil! bunu söyleyebilecek kaç kadın var? üzellik elbette ki bir ‘paket’ olarak karşımıza çıktığında değerli. Sadece güzel yüzlü değil; kendini geliştiren, üreten, okuyan, umursayan kadın (zaten) güzel olsa da güzellik yüzyıllardır hiç birimizin kayıtsız kalamadığı bir mesele. Pantene, Oley, Wella Professionals, Braun gibi markaları aynı çatı altında toplayan P&G, Dubai’de güzelliğin kutlandığı bir etkinlik düzenleyip dünya çapında uzmanları bir araya getirdi. Fırsat bu fırsat biz de güzellik ve bakım tüyoları almayı ihmal etmedik.

2010’un yükselenleri
Bu yaz makyajda natürellik ön planda olacak, bu manada yumuşak ve romantik renklerden bolca yararlanacağız. Uçuk pembeler, bebek mavileri, leylak ve krem rengi farlar; porselen bebek gibi duru görünümlü ciltler, yanaklarda şeftali yanığı ve gül pembesi; dudaklarda turuncu, fuşya ve narçiçeği bazın üzerine ıslak bir görünüm elde etmek için yoğun parlatıcı ya da mat rujda kırmızının tüm tonları.

Saç modası
Wella Professionals uzmanları saç konusunda illa şu renk olsun diye dikte etmek yerine, bir tavsiyede bulunuyorlar: Seçiminizi hangi renkten yana yaparsanız yapın, yeter ki size en iyi giden rengi bulun. Modellere gelince, dağınık topuzlar, endamlı siluet (Westwood, LV ve Luella’da gördüğümüz heykelsi, fantastik saçlar), tekno şiirsellik (bkz. Dior, Dona Karan, Dolce&Gabbana) ve göçebe (saçlar serbest, etnik, bohem, bazen dramatik, tıpkı Demeulemeester’da olduğu gibi) yorumlar bu yazın hitleri arasında. P&G uzmanları somut tüyolar verip bu modelleri uygularken Braun Satin Hair saç fırçası, Pantene Onarıcı Bakım ve Nem Terapisi saç bakım kremi ve Braun Satin Hair Color bukle maşası gibi ürün ve araçlardan yaralanabileceğimizi de hatırlattılar.

Makyaj uzmanından öneriler
Olay ürünlerini yere göğe sığdıramayan makyaj uzmanı Bruce Grayson da birkaç önemli ipucu vermeyi ihmal etmiyor:

Hep aynı ürünü kullanmamızın bir sakıncası yok. Yani uzun süre yüzümüze sürdüğümüz kremin (cildimiz ona alıştığı için) etkisi azalmıyor. Ancak cildimizin ihtiyaçları değişiyor. İşte bu noktada ürünü değiştirmemizde fayda var.

Krem, yüze hafif bir masaj uygulayarak sürülmeli çünkü o zaman cilde daha iyi nüfus ediyor; aynı zamanda kan dolaşımı hızlandığı için cilt ekstra güzelleşiyor.

Cildi temiz tutmak çok önemli. Sabah ilk, akşam son iş olarak cildi temizlemek güzelliğin temel kuralı.

Raflarda yüzlerce ürün var. sizin için en uygun olanına karar verirken cevaplamanız gereken soru şu: İhtiyacınız olan şey ne? En çok neyi dert ediyorsunuz?

Bruce Grayson “Kadınlarda en sık rastladığım sorun kurumuş, ‘susuz kalmış’ cilt” diyor. Bunu önlemek için önerisi, bol su içmek, iyi bir nemlendirici ve etkili bir gece kremi kullanmak. “bırakın da siz uyurken gece kremi işini yapıp sihrini devreye soksun” diye ekliyor.

Avangart saçların ustası
P&G Beauty & Grooming Dubai etkinliğinde bir aray geldiğimiz, Wella’nın ödüllü İngiliz saç tasarım uzmanı Darren Ambrose, avangart saçlar konusunda ün yapmış bir isim. O her kadının kullanması gereken ürün olarak, yıkamadan sonra saça uygulanan kremleri gösteriyor. “Bunlar saçı nemlendirirken aynı zamanda saçın rengini koruyor ve güneş, aşırı sıcaklar veya rüzgar gibi dış etkenlere karşı kalkan görevi görüyor” diye hatırlatıyor.

Saç bakımı konusunda en sık yapılan hatanınsa saçı her gün yıkamak olduğunu hatırlatıyor. “Bunu yaptığınızda saçınız için kullandığınız ürünler de görevini yerine getiremiyor. Saçı iki günde bir yıkamak yeterli. Bir diğer hata da yanlış saç rengi seçmektir. Arzu ettiğiniz tonu tutturmanız çok zor, bu işi uzmanlara bırakın” diyor. Darren Ambrose saç rengine karar verirken cilt renginin çok önemli olduğunu vurguluyor. “Tabii ki giyim tarzınız, kıyafetlerde tercih ettiğiniz renkler de bu konuda etkili” diye belirtiyor.

Bu arada yaş ilerledikçe siyahın uzak durulması gereken bir saç rengi olduğunu paylaşıyor. Yazın herklesin daha sık seyahat ettiğini hatırlatıp tatile çıktığımızda ya da güneşli bir yere gideceğimiz zaman ne yapmamız gerektiğini soruyoruz: Ambrose saç bakım ürünlerimizi en azından alıştığımız saç kremimizi bavulumuzdan eksik etmememizi öneriyor.

2

Yazarlar