Sağlıklı Beslenme Hafızanızı güçlendirecek besinler

Hafızanızı güçlendirecek besinler

24.01.2018 - 14:35 | Son Güncellenme:

Hafızanızı bu besinler sayesinde güçlendirebilirsiniz. Yoğun sınav dönemlerinde veya hızlı iş temposunda herkeste unutkanlık, hatırlamama gibi sorunlar baş gösterebilir ancak bunlar önüne geçilemez şeyler değildir.

Hafızanızı güçlendirecek besinler

Hayatınıza ekleyeceğiniz birkaç besinle bu unutkanlıklardan kurtulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Balık

Somon, uskumru, ton balığı ve diğer balıklar, dokosaheksaenoik asit (DHA) dahil, omega-3 yağ asitleri bakımındanzengindir. Omega-3 hafızanızı güçlendirir. Bir başka artısı da şudur: Daha fazla balık yemek genellikle damar tıkanıklığını engeller. Uzmanlar haftada en az iki öğünün balık olması gerektiğini belirtiyor.

Avokado

Avokado, tüketebileceğiniz en sağlıklı besinlerden biridir. Hem K vitamini hem de folik asit içeren avokado, bilişsel işlevlerinizin, özellikle hafızanızın iyileştirilmesine yardımcı olur. Ayrıca beyindeki kan pıhtılarını önlemeye de yardım eder.

Brokoli

Yiyebileceğiniz en yararlı gıdalardan biridir. Yüksek seviyedeki K vitamini ve kolin sayesinde hafızanızı keskinleştirebilirsiniz. Hem fiyatı hem de pişirme kolaylığı bakımında brokoliyi tercih edebilirsiniz. Brokoliyi ana yemeklerin yanına her akşam ekleyebilirsiniz. Lezzet olarak alışkın olmasanız bile yapacağınız soslarla tüketebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yer fıstığı ve fıstık ezmesi

Her ikisi de yağ oranı yüksek olmasına rağmen yer fıstığı ve fıstık ezmesi, sağlıklı yağ kaynağı olma eğilimindedir. Günlük yağ ihtiyacınızı hem ekonomik hem de sağlıklı bir şekilde karşılayabilirsiniz. Ayrıca yer fıstığı E vitamini deposudur. Alternatif olarak badem ve fındık ezmelerini de tüketebilirsiniz.

Ceviz

Kuruyemiş çeşitlerinden deneyebileceğiniz diğer bir besinse cevizdir. Uzmanlar, odaklanma sorunu yaşayanlara ceviz yemelerini tavsiye ediyor. Odaklanma süresini uzatırken stres seviyenizi azaltır.

Sızma zeytinyağı

Gerçek sızma zeytinyağı aslında tam bir beyin besinidir. Yağda bulunan ve polifenoller olarak bilinen güçlü antioksidanlar sayesinde öğrenme ve hafıza yeteneklerini iyileştirir ve aynı zamanda yaşlanma ve hastalıkla ilgili şikayetlerinizi de önler.

Bitter çikolata

Mutlu olurken hafızanızı da kuvvetlendirmek istemez misiniz? İşte bitter çikolata tam olarak bu işlevi yerine getiriyor. Aynı zamanda kan basıncını düşürmeye yardımcı oluyor. Bununla birlikte, beyindeki ve kalpteki kan akışını da geliştiriyor. Bitter çikolatayı aşırıya kaçmadan tüketmelisiniz.

Yazarlar