Editörün Seçtikleri Hatalı sollama faciası

Hatalı sollama faciası

24.07.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hatalı sollama faciası

Hatalı sollama faciası





Balıkesir İvrindi yakınlarında dün bir otobüsle minibüsün hatalı sollama ve dikkatsizlik nedeniyle çarpışması sonucu 8 kişi öldü, 20 kişi yaralandı.
Akçay’dan İstanbul’a giden, Cemal Karahan (47) yönetimindeki Metro Seyahat’a ait otobüs 11.00’de Güngörmez mevkiinde karşı yönden gelen Mehmet Bayat’ın (40) kullandığı İvrindi Birlik’e bağlı minibüsle kafa kafaya çarpıştı. Kazada minibüs sürücüsü Bayat ve yolcuları Halil İbrahim Terzi (61), İbrahim Sarıbeyli (49), Hakkı İsmail Kürkçü (59), Ümit Turan (18), Mustafa Demiray (27) ve Sırdaş Saygı (12) ile ön camdan minibüsün üzerine fırlayan otobüs yolcularından Arzu Türkmen (17) can verdi.
Otobüs sürücüsü Karahan ile çoğu Altınoluk ve Akçay’dan tatilden dönen otobüs yolcuları Ali Kantar, Vahit Kır, İlkin, Soydan ve Kayra Babayiğit, Ebru Erikli, Beril ve Asuman Yılmaz, Kıymet Canbaz, Esra Zorluoğlu, Hilal Ulutaş, Tahir Ayvazoğlu, Gülsen Kenay, Deniz Altınkaya, Deniz Atasay, Esra Gümüş, Selim Coşan, Serhat Ünlü ve Mehmet Saim Örük de yaralandı.
Balıkesir, İvrindi ve Burhaniye’den olay yerine giden ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılan yaralılardan İlkin Babayiğit, otobüs sürücüsü Karahan’ı suçlayarak, "Önde olduğum için hareketlerini takip ettim. Çok yorgundu, uyukluyor ve zaman zaman hatalı sollamalar yapıyordu" diye konuştu. Yine otobüs yolcularından Esra Zoroğlu da "Şoför yorgundu ama kazanın nasıl olduğunu görmedim" derken, kazayı hafif yaralı atlatan ve gözaltına alınan sürücü Karahan ise, "Çok pişmanım, keşke ben de ölseydim" diye konuştu.
Dün yaşanan bir başka kazada da, İngiliz turistler trafik canavarının kurbanı oldu. İngiliz turistleri gezdirmek için Antalya Kemer’den Phaselis Antik Kenti’ne giden otobüs karşı yönden gelen otomobille çarpıştı. Şans eseri can kaybı olmayan kazada, Devrim Kazancı, Alper Acar, İbrahim Dede, Ramazan Horzum, Süleyman Yaylacı ile Narcelo Justo, Miranda Justo, Martha Nones, Sebastian Lee, Bernard, Anthony ve Sharon O’Rourve yaralandı.




























Yazarlar