Editörün Seçtikleri Hörgüç bank!

Hörgüç bank!

04.06.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hörgüç bank!

Hörgüç bank


Dubai’de düzenlenen deve yarışları, gelenekten endüstriye döndü. Şampiyon olan devenin sahibine getirdiği ödül: 1 milyon dolar...


       Deve yarışları Ortadoğu’da çok önemli bir gelenek. Dubai ise deve yarışlarının başkenti. Özellikle kış aylarında düzenlenen yarışlar uzun (8 km) ve kum bir pistte yapılıyor. Seyirciler, renk renk ağızlık takan develerin heyecanlı koşusunu açık tribünlerden veya çok sayıda dev ekrandan izliyor. Yarışlar, resmi tatil günleri perşembe ve cuma yapılıyor. Önceleri yalnızca bir gelenek olduğu için sürdürülen yarışlar günümüzde bir endüstri haline geldi. Pakistanlı genç jokeylerin birinci getirdiği develer sahiplerine en az 1 milyon dolar (yaklaşık 617 milyar lira) kazandırıyor.

Prensin develerine 43 trilyon

Birleşik Arap Emirlikleri Başbakanı Sheik Zaye de, yarışların sadık bir takipçisi. Zayed adına düzenlenen büyük yarışta ise, 112 koşunun galibi develer kıyasıya mücadele ediyor. Prens General Sheik Mohammed bin Rashid Al Maktoum’a gelince; sahibi olduğu 1500 deve için yılda 70 milyon dolar (yaklaşık 43 trilyon) veriyor. Bu para sadece develeri yetiştirmek için değil. Özel hastane, yapay döllenme ve eğitim için yapılan havuzlar, yastık kaplı taşıma araçları da bu harcamanın bir parçası.



Yazarlar