Editörün Seçtikleri Hotmail’den Outlook’a Geçmenin Avantajları

Hotmail’den Outlook’a Geçmenin Avantajları

06.01.2014 - 10:34 | Son Güncellenme:

Yıllardan bu yana kullanılan Hotmail artık kullanılmıyor. Hotmail'in yerine 2012'nin sonlarından bu yana Outlook hayatımıza girdi. Sizler için Hotmail'den Outlook'a geçişte neler değiştiğini yazdık... Hotmail ve Outlook servislerinin dönüşüm süreci ve bizlere getirdiği yenilikler haberimizde derledik.

Hotmail’den Outlook’a Geçmenin Avantajları



Hotmail’den Outlook’a Geçişte Neler Değişti?

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz yıllarda Microsoft, popüler e posta servisi Hotmail’i, Outlook olarak değiştirdi. Bu değişim sürecinde pek çok kişin kafasındaki en büyük sorulardan bir tanesi; “Acaba bu geçiş sürecinde veri kaybı yaşama ihtimalim var mı?” oldu. Microsoft, tam da bu noktada kullanıcılarının herhangi bir veri kaybı yaşamaması için birçok önlem aldı ve bu sayede binlerce Hotmail kullanıcısı, artık Outlook üzerinden e postalarına sorunsuzca ulaşma imkanına sahip olmuştur.

Outlook’un Kullanıcılarına Sunduğu Avantajlar Neler?

Microsoft’un e posta servisinde yapmış olduğu bu yenilik sayesinde, artık çok daha modern bir görünüşe sahip ve çok daha kullanıcı dostu bir yapıya bürünen bir posta servisi ile karşı karşıyayız. Artık Outlook, yani e posta servisinizi, takvim, kişiler veya Sky Drive gibi diğer Microsoft uygulamalarıyla birlikte kullanılabilmektedir. Yeni nesil Windows sürümlerinde de karşımıza çıkan Metro ara yüzünden esintileri Outlook’ta da görebiliyoruz.

Bunun yanı sıra Outlook, tıpkı Gmail’de olduğu gibi e postalar ile ilişkili olabilecek reklam bağlantılarına da yer vermeye başlamıştır. Ancak bu reklamlar tıpkı Gmail ara yüzünde olduğu gibi kullanıcıyı rahatsız etmeyecek şekilde sunulmuştur.

Kişiselleştirme konusunda da önemli yenilikler barındıran Outlook, on iki farklı tema seçeneği sayesinde posta kutunuzu kendi zevkinize göre yönetme imkanını da sizlere sunmaktadır. On iki farklı temanın yanı sıra, üç farklı okuma bölmesi seçeneğini de kullanıcılarına sunan Outlook, bu sayede posta servisinizi dilediğiniz renkte ve görünümde kullanmanıza elverişli bir ortam sağlamaktadır. Bu özelliklerinin yanı sıra Outlook değişimi, bir bakıma Microsoft’un ihtiyacı olan bir değişimdi. Çünkü Hotmail servisi hem oldukça eski olması ve ara yüz yapısının, diğer alternatiflerine kıyasla çok daha kullanışsız olması gibi özellikler dolayısıyla zamanla Hotmail servisinin kullanıcı kaybetmesine neden olmuştur. Ancak yapılan Outlook değişikliği sayesinde, eski adıyla Hotmail, yeni adıyla Outlook hizmetine büyük bir ilgi gösterilmiş ve rakipleri karşısında çaresiz kalan Microsoft’un, tekrar adını ön plana çıkarmasına elverişli ortam sağlamıştır.

Outlook değişiminin bir başka amacı da insanları değişime hazırlamaktı. Outlook’ta meydana gelen bu değişimin bir benzerinin de Windows’un başına geldiğini biliyoruz. Windows, 8 sürümüyle birlikte özellikle başlat menüsü konusunda, tıpkı Outlook gibi birçok radikal değişikliği beraberinde getiriyordu. E posta servisinde meydana gelen bu değişiklikleri kolayca kullanmaya alışan kişiler için Windows 8 kullanımı da bir o kadar kolay hale gelmiştir.

Outlook servisi kullanıma açıldığı anda, ilk gün 1 milyondan fazla kişi kayıt olmuştur. Sadece ilk günde yakalanan bu hatırı sayılır başarı, Microsoft’un, posta hizmeti konusundaki yarışta çok daha değerli bir konuma gelmesini sağlamış ve insanların eskiden olduğu gibi tekrar Microsoft’un sunmuş olduğu servislere yönelmesinin kapılarını aralamıştır.

Kaynak : Akyazı Haber

Yazarlar