Editörün Seçtikleri İş’te Online 12 Çok Başarılıydı

İş’te Online 12 Çok Başarılıydı

25.05.2012 - 17:26 | Son Güncellenme:

İş’ te Online 12 Konferansı, Bilginet Bilişim Teknolojileri ve DK Gazetecilik A.Ş. Tarafından 12 Mayıs’ ta başarılı bir organizasyon ile gerçekleştirildi.

İş’te Online 12 Çok Başarılıydı

Özellikle sektörel katılımın yüksek olduğu organizasyon geçmiş ile gelecek arasında farkında olamadığımız normal kavramının değişmesi ve bunun geleceği görmek adına çok değerli olduğunun altının çizilmesi ile başladı. Açılış Konuşmasını yapan Bilginet Genel Müdür Yardımcısı Merter ÖZDEMİR, gerçek normal ve değişen normal kavramlarını verdiği ilginç örnekler ile anlattı.

Organizasyon Sponsorlarından PAYPAL Ülke Direktörü Kıvanç ONAN ve İş Sistemleri Direktörü Ahmet ESGİN, Digital dünyada ve sistemlerde yeni dönemleri anlattılar.

Fyonk.com’un kuruculsu M. Deniz OKTAR silikon vadisinden canlı bağlantı Udemi.com’un kurucusu Eren BALİ ye bağlanarak konukların da katılımı ile online bir konferans gerçekleştirdiler.
Konferansta iki adet panel gerçekleştirildi.

Bunlardan ilki, İnternet stratejisti Atıf ÜNALDI’ nın moderatörlüğünde Vatan ve Milliyet Dijital Medya Başkanı Kıvan ODABAŞI ve BeyazAY Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Lokman AYVA, Pusula Yayınncılık CEO su Mehmet ARSLANTUNALI konuk oldular, Keyifli bir sohbetin yaşandığı oturuma Sn. Lokman AYVA’ nın “ Dünya sadece standart insan modeline göre programlanmış, engelli vatandaşlarımız bu programa dahil edilmemiş “ sözleri damgasını vurdu.

İkinci Panel de ise Yazar Anıl Altaş moderatör koltuğundaydı. Konukları arasında Mine ATALAR (minush.net), Lutfi GÜNDÜZ (balerin.com) ve Cebit fuar direktörü Murat Özer olan panel başarılı girişimleri konu aldı. Dinleyiciden tam not alan panel e-ticaret işletmelerinin satışlarını artırmanın formülleri ile doluydu.

Sponsor konuşmacılar arasında yer alan, DEKATLON BUZZ’un kurucu ortağı Samet Ensar SARI MİCROSOFT OFFİCE Grubu Pazarlama Müdürü Atalay AKTAŞ , Mobiltim Yönetim Kurulu Üyesi Ozan ÖZGÜR, Revotas CEO’ su Övünç YAYLAGÜL, TURKCELL Mobil ticaret yöneticisi Erkan TAŞ hazırladıkları sunumları konuklar ile paylaştılar.
Programın son bölümü de ise katılan tüm konuk ve konuşmacılara teşekkür ederek sahneye çıkan Bilginet Genel Müdür Yardımcısı ve ETİCAD Genel Sekreteri Merter ÖZDEMİR gün boyu konukların aklına takılan tüm soruları cevaplayarak e-ticaret ve ekosistemi hakkında bilgi ve birikimlerini aktardı.

Konferans sonrası basın açıklaması yapan Merter ÖZDEMİR, “Değişen dünyada Normal kelimesinin parametresinin zaman, 10 yıl geriye gittiğimizde nasıl bir çok şeyin değiştiğini görüyorsak 10 yıl ileriden de günümüze bakabilmeyi öngörmeliyiz. Planlarımızı uzun vadeli yaparak yaşadığımız günün gerisinde kalmamalıyız. Bundandır ki bütün yapılanmalarımızı teknolojinin bize sağladığı kaldıraçları çok iyi kullanarak yapmalıyız. İş’imizi ONLİNE ortamlara taşımalı ve internetin sihirli potansiyelinden firmalarımıza katkı sağlamalıyız. 2023 Planları dahilinde onlarca dünya markasının ülkemizden çıkacağını ve bu firmaların büyük kısmının E-ticaret firmaları olacağı kanısındayım.” diyerek sözlerini tamamladı.

İkincisinin Ekim 12 ayında planlandığını öğrendiğimiz İş’ te Online Konferansı tamamen yurtdışından konukların katılımı ile gerçekleştirilecek. Onu da çalışmalarına bugünden başlayan ekibi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.




Yazarlar