Editörün Seçtikleri İşin sırrı Jüpiter’de

İşin sırrı Jüpiter’de

27.09.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

İşin sırrı Jüpiter’de

İşin sırrı Jüpiter’de


HAKAN KIRKOĞLU


       Bill Gates 63 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zengin adamı ve “Yeni Ekonomiönin üzerine kurduğu teknoloji ile dikkatlerimizi üzerinden eksik etmiyor. Çocukluktan bir bilgisayar dahisi olan Gates, matematikte başarısız bir öğrenciymiş. 1974’te Harvard’ta okurken kendine bilgisayar yapmış. Derken kolejden atılınca Microsoft’u kurmuş. Gates, Microsoft’u 1986’da halka açtı ve beş yılda dolar milyarderi oldu.
       Peki Gates’in gökharitasında neler görüyoruz, onu bu servete ulaştıran yıldızlar gerçekten neler diyor? Anti tekel yasası nedeniyle ikiye ayrılmasına karar verilen Microsoft ve Gates’i nasıl bir gelecek bekliyor ve gerçekten dünyanın en zengin insanının yıldızları neler diyor? Gates’in gökharitasına bakalım dedik:
       Gates 28 Ekim 1955 doğumlu, yani Akrep burcundan. Bu burç kararlı, sebatkâr ve hırslı özellikleri ile tanınır. Gates’in Güneş’i astrolojide yaratıcılığı, kişisel gücü ve karizmayı gösteren 5. evde. Radikal değişimleri gösteren Uranüs’ün onun Güneş’i ile kare açı yapması, Gates’in ne derece başına buyruk biri olduğunu göstermekte.
       Ya serveti nereden geliyor? Haritasına yakından bakarsak, 2. evde genişlemeyi, şansı açıklığı ve yeni bilgilerle olgunlaşmayı gösteren Jüpiter’i görüyoruz. Astrolojide kişisel servet ve maddi değerler, 2. evle çok yakından ilgilidir. Aslan burcundaki Jüpiter, onun kişisel yaratıcılığını nasıl maddi hale getirebildiğini gösteriyor. Jüpiter’in, yığınların gücü olan Plüton ile yan yana oluşu, Gates’in hayatını daha da renklendiriyor: Bu kompozisyon, servetin onu güç savaşlarına yönelttiğini gösteriyor.
       Şimdilerde gökyüzünde Jüpiter ve Plüton yeniden karşı karşıya. Bu şu demek: Bill Gates ve Microsoft’la ilgili hukuki tartışmalar çok daha şiddetlenecek. Kova burcundaki Neptün’ün onun Güneş’ini sert etkilemesi, süregelen dağılmayı ve iş hayatına yansıyan belirsizlikleri ortaya koyuyor.




Yazarlar